Slovenska reprezentanca je včeraj v Nemčijo odpotovala v zasedbi Robert Kranjec, Jernej Damjan, Peter Prevc in Mitja Mežnar. Po šestih tekmah je v pokalu narodov šele na desetem mestu, edino uvrstitev med najboljših deset ima Kranjec s petim mestom v Lillehammerju.

"Dosežki v prvem delu niso kritični, ker šele gradimo ekipo na poti proti vrhu. Z izjemo Kranjca ostali sploh še nimajo vrhunskih uvrstitev. Nihče še ni bil med prvih deset na tekmah, zato so nihanja pričakovana. Več smo glede na pripravljenost pričakovali le od Primoža Pikla. Nimamo tako izkušene ekipe kot Norvežani, kjer so bili že vsi tekmovalci na odru za zmagovalce, pa imajo tudi nekaj težav," pravi glavni trener Matjaž Zupan, ki poudarja, da Kranjcu le malo manjka do vrhunske uvrstitve in dodaja: "Kranjec se trdoživo bori. Ohranil je trezno glavo, ker je s pozitivnim pristopom osredotočen na dogodke."

Slovenska reprezentanca je med prazniki načrtovala tri treninge skokov na snegu, a ostala brez njih, ker je dež stopil sneg na skakalnicah v Kranju, Ramsauu, Beljaku in Predazzu. "Ni panike, saj fantje znajo skakati. Opravili smo testiranja in obnovili telesno pripravljenost. Morda bodo glave še bolj čiste, ker smo že dolgo v tekmovalnem ritmu," je umirjen Zupan, ki je o ciljih povedal: "Zadovoljni bomo z uvrstitvami do 15. mesta, v skupnem seštevku je načrt do 12. mesta. Če bo Kranjec skakal tako kot zna, smo lahko še višje. Upam, da se je Damjan nabrusil na tekmah celinskega pokala in bo prispeval delež k uspehu ekipe."