"Mercedes zame predstavlja nov izziv. Gre za novo poglavje v mojem življenju. Resnično se veselim ponovnega sodelovanja s starim prijateljem Rossom Brawnom," je dejal Schumi, ki ima v lasti večino rekordov v formuli ena.

Svetovni mediji so se v minulih dneh na veliko spraševali, kaj je sploh glavni razlog za Nemčevo vrnitev po 22. oktobru 2006, ko je z dirko v Sao Paolu še zadnjič oblekel kombinezon in se podal v lov na točke. Sedma sila ugotavlja, da je Brawn s svojo karizmo uspel prepričati sedemkratnega svetovnega prvaka, ki se vrača tja, kjer je začel svojo dirkaško pot. Mercedes, ki ima sedež tovarne v Stuttgartu, bo v novo sezono krenil s povsem nemškim pridihom, saj bo Schumijev tekmec v moštvu njegov rojak Nicco Rosberg, sicer eden največjih talentov.

Prihodnja sezona formule ena bo zaradi Schumacherjeve vrnitve zagotovo bolj zanimiva, hkrati pa si bodo nasproti stali kar štirje svetovni prvaki. Poleg aktualnega Jensona Buttona bo v McLarnu sedel še Lewis Hamilton (prvak leta 2008), v Ferrariju pa bo najboljši iz let 2005 in 2006 Fernando Alonso.

In kaj o Nemčevi vrnitvi menijo njegovi tekmeci? Prvak Jenson Button je nekoliko skeptičen: "To, da se Michael vrača v formulo ena, je odlična novica za naš šport, nisem pa povsem prepričan, ali je lahko vesel tudi Schumacher, saj bo na kocko postavil težko prigaran ugled."