Za zaposlitev v Belgiji, v Bolgariji, na Danskem, na Cipru, na Češkem, v Estoniji, na Finskem, v Franciji, v Grčiji, na Irskem, na Islandiji, v Italiji, v Latviji, v Lichtensteinu, v Litvi, v Luksemburgu, na Madžarskem, na Malti, na Nizozemskem, na Norveškem, v Poljski, na Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem, na Švedskem, v Španiji in v Veliki Britaniji slovenski državljani ne potrebujete delovnega dovoljenja.

Upraviteljica oziroma upravitelj za rastlinjak
Delodajalec: Viken Østre AS
Naslov: Viken Østre, 7633 Frosta, Norveška
Telefon: +4774 8077 98, +4774 8077 98, (faks: +47 74 80 70 76)
E-mail: post@vikengartneri.no
Spletna stran: www.vikengartneri.no
Kontaktna oseba: Ragnhild Eggen Viken
Podjetje Viken Østre Gartneri AS se nahaja na polotoku Frosta v Trondheimskem fjordu. Prvi rastlinjak so zgradili leta 1998. Na 11,000 m2 pridelujejo solato, kumare, zelišča. Podjetje ima 12 zaposlenih.

Rok za prijavo: 31.12.2009
Opis delovnega mesta ter pričakovana znanja in sposobnosti: Podjetje se širi in išče upravljalca / upravljalko poslov, ki bo zadolžen / -a za področje pridelave ter organizacijo dela. Ustrezen kandidat mora imeti izkušnje s področja hortikulture oz. pridelave v rastlinjakih, zahteva se dobro znanje angleškega jezika. Znanje skandinavskega jezika se upošteva kot prednost, kandidat se mora biti pripravljen udeležiti tečaja norveškega jezika. Delovno mesto je odgovorno in zahteva sposobnost timskega dela.

Natančnejši opis delovnega mesta v angleškem jeziku je na voljo na EURES portalu http://eures.europa.eu (nacionalni sklic: 7339417) oz. pri EURES svetovalcu: Sandi Meke sandi.meke@ess.gov.si .

Do konca leta se lahko prijavite tudi na prosto delovno mesto medicinske sestre za delo v Belfastu, na delovno mesto oblikovalca lesnih izdelkov za delo v kraju Marianio del Friuli okoli 15 kilometrov od Gorice, pa tudi medicinske sestre ali tehnika zdravstvene nege za delo na Dunaju. Do začetka decembra je bilo odprto tudi delovno mesto maserja za delo v Essnu. V Italiji pa še vedno iščejo turistične animatorje, za delo v Toscani se lahko prijavite do sredine leta.