"Po potovanju sem izredno vesela, ker sem zopet doma in ker ste me pričakali v takšnem številu. Hvala za vašo podporo," so bile prve besede Sare Isaković po prihodu, nato pa je nadaljevala: "V Kaliforniji je veliko bolj toplo, a me mraz tukaj ne moti, saj je zima in je prav, da je tako. Kar ne morem verjeti, da so minili že štirje meseci, odkar sem bila nazadnje v domovini. V ZDA se vračam 31. decembra, tako da novega leta ne bom dočakala v krogu družine, temveč kar na letalu, nekje visoko v zraku. Nato me 2. januarja že čakajo naporni treningi, ki se bodo nadaljevali na Havajih. Prvič v življenju se mi bo pripetilo, da bom za novo leto na letalu."

21-letna zgovorna Blejka na svetovnem prvenstvu v Rimu ni nastopila najbolje, a so jo nato končno čakale počitnice: "Po svetovnem prvenstvu v Rimu sem po dveh letih končno našla čas za oddih, tako da sem se lahko zares spočila in nabrala nove moči za prihodnje sezone. Kar tri tedne sem z družino preživela v Dubaju. 26. avgusta sem na univerzi Berkeley nadaljevala s študijem. Hitro smo začeli z novo sezono in od samega začetka trdo trenirali. Nato je sledilo nekaj dvobojev z drugimi univerzami, tako da je bil ritem kar naporen. Na koncu sem nekajkrat nastopila tudi v novih (starih) kopalkah, s katerimi sem se približala svojim rekordom, kar me izredno veseli. Semester je bil zame uspešen, ocene so najvišje, sedaj čakam samo še na rezultata dveh izpitov."

Leto 2010 se nezadržno približuje, s tem pa za Saro tudi novi tekmovalni cilji. "Gledam naprej, sprva me čaka tekmovanje za univerzo. Konec marca je namreč na sporedu prvenstvo NCAA, kjer je naša univerza lansko leto zmagala. Bilo je enkratno. Prejšnji teden so nam pripravili prireditev, kjer smo za zmago prejele NCAA prstane z našimi imeni. Nato se bodo začele priprave v 50-metrskem bazenu. Evropsko prvenstvo v Budimpešti, kjer mi leta 2006 ni šlo najbolje, bo za mene glavna tekma sezone. Lani nisem posvečala velike pozornosti delfinu, letos pa bom na vso moč nastopila tako na 200 prosto kot 200 delfin," je dejala Isakovićeva, ki jo poleg plavanja izredno veselijo tudi predavanja na univerzi Berkeley: "Opredelila sem se za psihološko smer, ki me izredno zanima. Vsak dan se naučim nekaj novega in zares z veseljem obiskujem predavanja. Sedaj imam tudi lastno stanovanje, iz sobe pa prečudovit pogled na most Golden Gate in nekdanji zapor Alcatraz. Pred takim razgledom bi se lahko učila cel dan."

Sara je v imenu plavalnega kluba Radovljica ob tej priložnosti podpisala tudi pokroviteljsko pogodbo z Zavarovalnico Triglav, s katero najuspešnejši plavalni klub v Sloveniji sodeluje že vrsto let. "Gre za pomembno odločitev, ki bo koristila tako plavalnemu klubu Radovljica kot Sari Isaković. Zavarovalnica Triglav nam bo pomagala pri izpolnjevanju programov, torej pri prevozih Sare v ZDA ter drugih stvareh," je povedal glavni trener PK Radovljica Ciril Globočnik.