Šmidova je zmagala tudi na 100 prsno, kjer pa je slovenski rekord zgrešila za stotinko sekunde (1:09,42). "Z rekordom sem seveda zadovoljna. Videlo se je, da sem bila še v formi od evropskega prvenstva v Carigradu. Seveda vem, da rekord ni povsem enakovreden prejšnjemu dosežku, ki je bil postavljen v starih kopalkah, a to bo moj cilj prihodnje leto. Zame je pomembno, da sem se po dosežku prebila v reprezentanco A, a seveda bom morala ta dosežek pred EP v Budimpešti še potrditi," je povedala Kranjčanka, ki nastopa za Plavalno društvo Maribor. Slednja bo nastopila še v sredo na tekmi v Kranju, kjer bo še v 25-metrskem bazenu skušala postaviti rekord v 200-metrskem bazenu. "V Carigradu sem imela smolo zaradi strganih kopalk in res 'me matra firbec', koliko sem sposobna odplavati."

V Mariboru je bilo doseženih še nekaj odličnih izidov. Triglavan Emil Tahirovič je med drugim na 50 prsno ugnal Koprčana Matjaža Markiča in s 27,82 le za desetinko sekunde zgrešil slovenski rekord, Velenjčanka Tina Meža je bila v ženski konkurenci od njega oddaljena nekaj stotink (32,18).

Na desetinko se je slovenskemu rekordu približala tudi Triglavanka Anja Čarman na 100 hrbtno (1:01,95), ki je slavila tudi na 200 hrbtno, na 50 hrbtno pa jo je tesno ugnala madžarska zvezdnica Evelyn Verraszto. Na 400 prosto je s 4:15,38 dober izid zabeležila tudi Radovljičanka Nina Cesar. Njen klubski kolega Robi Žbogar je zmagal na 50 hrbtno, ni pa dosegel napovedanega slovenskega rekorda.

V skupnem seštevku treh izidov sta se skupne zmage na močno zasedenem mitingu na koncu veselila Madžara Evelyn Verraszto in Akos Molnar.