"Danes pa se je končno enkrat vse lepo izšlo. Zdaj bom lažje zadihala, ker vem, da lahko zadanem tudi stoje. Rada bi se zahvalila tudi odlični publiki. Vidimo se naslednje leto," je bila v cilju zadovoljna Gregorinova. Slednja je prikazala najboljši nastop v sezoni in nadgradila 13. mesto s sobotnega sprinta, posebej pa je bila zadovoljna, ker je brezhibno opravila streljanje v stoječem položaju, kar jo je doslej v sezoni vedno stalo visokih uvrstitev.

Svojo moč je Gregorinova uprizorila že pri prvem streljanju leže in se do drugega strelskega postanka s 13. prebila na sedmo mesto. Kazenski krog jo je le začasno oddaljil od najboljših, ko pa je v drugi polovici tekme vse opravila 100-odstotno, je prehitevala tekmico za tekmico, le prva četverica je bila na koncu že preveč oddaljena.

Med najbolj nasmejanimi je bil trener Gregorinove Uroš Velepec: "Zadovoljni smo bili že včeraj s 13. mestom, a smo vedeli, da je Teja sposobna več, kar je danes dokazala. Vsekakor je to lep kapital za naprej in lahko bo mirno vadila do naslednjih tekem po novem letu v Oberhofu."

V idiličnem vremenu, pravi zimski pravljici, ki sta je bila deležna tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, je Rusinja Svetlana Slepcova brez težav ubranila prednost s sobotnega sprinta. Na drugem in zadnjem streljanju si je lahko privoščila celo kazenski krog in vseeno slavila z velikim naskokom.

Na zmagovalne stopničke so se uvrstile iste tri tekmovalke kot v sprintu. Nemka Magdalena Neuner, šestkratna svetovna prvakinja, je začasno zaradi treh napak na strelišču sicer malce zaostala za najboljšimi, v končnici pa je tudi Nemka opravila brez napake in dokazala, da je odlično tekaško pripravljena. Pred zadnjim krogom je za Rusinjo Ano Titovec Bogali zaostajala za debelih deset sekund, v cilju pa je imela slabih 10 sekund prednosti in je osvojila drugo mesto. Slepcova je bila takrat že nedosegljiva.