Med slovenskimi tekmovalkami je bila vnovič najboljša Teja Gregorin na 13. mestu (+ 1:55,4/3), ostale pa se niso uvrstile med najboljših 60 in so ostale brez nastopa na nedeljskem zasledovanju. In prav Gregorinova je bila spet edina iz slovenskega tabora, ki je na Rudnem polju imela možnosti za visoko uvrstitev. Prvo streljanje je spet opravila brezhibno, na drugem pa zgrešila kar tri tarče in pristala na 13. mestu. Ob tem v pravem snežnem metežu na Pokljuki ni bila sama s slabim strelskim izkupičkom, grešile so tudi tekmice, zato je bila tekmovalka iz Ihana kljub trem kazenskim krogom na koncu visoko, s čimer si je priborila lepo izhodišče za nedeljsko zasledovanje.

"Enostavno ne gre. Pri streljanju stoje imam težave in s kakšnim zgrešenim strelom manj bi moralo vseeno iti bolje. Morda sem imela to srečo, da je bila proga zelo počasna, in pri treh kazenskih krogih sem kasneje lahko spet nekaj pridobila v smučini. Jutri bom vsekakor stoje skušala streljati boljše, a težave so velike. To se razen redkih prebliskov ponavlja," je bila razočarana Gregorinova, ki je še drugič v treh dneh na strelišču zapravila visoko uvrstitev.

Strelski izkupiček Andrej Mali je bil celo boljši od učinka Gregorinove, a kot je povedala sama, ji domača pokljuška proga nikakor ne ustreza in s 64. mestom je Malijeva zaostala tudi za uvrstitvijo na nedeljsko zasledovanje, na katerem ima pravico nastopiti najboljših 60 tekmovalk. "To res niso razmere, v katerih bi lahko postavila dober izid. Borila sem se do konca," je po tekmi med drugim povedala Malijeva. Nezadovoljna je bila tudi Dijana Ravnikar, ki je prav tako začela z ničlo, po streljanju stoje in treh kazenskih krogih pa je zdrsnila na 72. mesto. V svoji izjavi je verjetno govorila številnim tekmovalkam iz srca: "Razmere so bile danes res težke. Od prve do zadnje, vsem čestitam za nastop." Tadeja Brankovič Likozar je zgrešila šest tarč in bila 85.

Najbolj veseli so bili seveda v ruskem taboru, kjer je Svetlana Slepcova dokazala, da je ne motita niti mraz niti sneg. Slepcova je edina med favoriziranimi tekmovalkami opravila brezhibno na strelišču, temu dodala hiter tek in si za nedeljo z več kot 40 sekundami prednosti priborila že vsaj en zgrešen strel naskoka. "Danes je bila z mano v teh razmerah tudi sreča, ki je v takih razmerah seveda potrebna. Posebej na strelišču se je bilo v tem sneženju težko zbrati," je po zmagi povedala Rusinja in priznala, da je po tekmi zelo zelo utrujena. Ruski uspeh je dopolnila Bogalijeva, ki je z besedo 'rabota' razkrila recept za dvojno slavje.

Prav evforično pa so se veselili v nemškem taboru, kateremu je šestkratna svetovna prvakinja Magdalena Neuner priborila prve posamične stopničke v sezoni in lepo izhodišče za naslednje v nedeljo. "Vsi smo zelo veseli, sama tudi zato, ker sem izpolnila olimpijsko normo. Za celo ekipo pa je to znak, da smo dobro delali. Nismo še povsem tam, kjer bi radi bili, a smo na dobri poti," je menila Neunerjeva. Dodaten razlog za veselje v nemškem taboru sta bili tudi Kati Wilhelm na petem in Simone Hauswald na sedmem mestu.