Vest o njeni smrti je sporočila Leslie Denk, tiskovna predstavnica muzeja Norton Simon. Jonesova je namreč vdova ustanovitelja tega muzeja Nortona Simona, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Ob njej je bil njen edini sin.

Jonesova je bila ena največjih zvezd Hollywooda, ki je med drugim blestela ob Gregoryju Pecku v filmih Dvoboj na soncu (1946) Kinga Vidorja. Omeniti velja še film "Love is a Many-Splendored Thing" Henryja Kinga ter Mož v sivi flanelasti obleki (1956), v katerem je prav tako igrala s Peckom.

Na začetku svoje kariere je bila Jonesova vsaj toliko kot po svoji filmski karieri znana po odmevnih zakonskih zvezah. Jonesova je bila najprej poročena z igralskim kolegom Robertom Walkerjem, sledila je poroka z Davidom O. Selznickom, ki je pred tem predano skrbel za njeno promocijo. Po Selznickovi smrti leta 1965 se je Jonesova osem let kasneje poročila z ustanoviteljem vodilnega muzeja v Pasadeni Simonom.

Prav film "The Song of Bernadette" o francoskem kmečkem dekletu, ki naj bi imela leta 1858 videnje v Lourdesu, je Jonesovo uvrstil v prvo vrsto hollywoodskih zvezd.

Režiser filma Henry King se spominja, kako je potekala avdicija za vlogo francoskega kmečkega dekleta. V ožjem krogu za vlogo je bilo šest igralk. Pred kamero so se morale osredotočiti na palico. Pet igralk se je odrezalo odlično, se spominja King, v palico so zrle z napeto pozornostjo, toda le Jonesova je delovala, kot da bi imela videnje.

Med njenimi bolj znanimi filmi so še "Love Letters", "We Were Strangers", Gospa Bovary in Zbogom orožje. Zadnji film "The Towering Inferno" je posnela leta 1974. Ko se je poslovila od filmskih kamer, se je Jonesova izogibala hollywoodskemu vrvežu in žarometom.

Poleg sina Roberta je imela Jonesova osem vnukov in štiri pravnuke. Njena hči je naredila samomor leta 1976. Pod vplivom alkohola in drog je skočila iz 22. nadstropja nekega hotela v Los Angelesu.