Najmočnejša tuja konkurenca prihaja iz Madžarske, saj bo med drugim nastopila nova svetovna rekorderka na 200 mešano Evelyn Verraszto in nosilka medalje na 400 mešano Zsuzsanna Jakabos, obe dolgoletni tekmici Anje Klinar. Ob obeh omenjenih bosta nastopila še odlična madžarska reprezentanta David Verraszto in Akos Molnar. Zelo močna je glede na prijavljene izide tudi udeležba prijavljenih plavalcev iz Nemčije.

Slovenija se bo predstavila praktično z vsemi reprezentanti z izjemo Petra Mankoča, vnovič pa bo nastopila tudi Nina Sovinek, ki se zaradi poškodbe ni udeležila nedavnega evropskega prvenstva v Carigradu. Vsekakor bo "slovenska" poslastica na mitingu nastop na 50 prsno, kjer se bo četverici, ki je nastopila na EP, pridružil tudi Emil Tahirovič, ki je po bolezni že okreval.

Finalni del tekmovanja bo oba dni na sporedu ob 17. uri, slovenski selektor Roni Pikec pa bo imel obilo dela, saj bodo številni tekmovalci že Maribor izkoristili kot prvo izbirno tekmo za poletno evropsko prvenstvo v Budimpešti, spet drugi pa bodo v visokotehnoloških kopalkah izkoristili zadnjo priložnost za lovljenje državnih in osebnih rekordov ter različnih reprezentančnih kategorizacij. Nov slovenski rekord na 50 hrbtno pred mitingom odkrito napoveduje Radovljičan Robi Žbogar.