V slovenskem taboru je v četrtek blestela le Teja Gregorin, ki se je na najdaljši biatlonski tekmi vse do zadnjega streljanja borila celo za zmago, napaka na strelišču pa je je stala stopničk, a je z devetim mestom kljub vsemu vknjižila najvišjo uvrstitev v sezoni.

"Naredila sem napako na strelišču. V soboto bi si zato želela ponoviti predvsem prvi del s četrtkove tekme, ki je bil brezhiben," pravi Gregorinova, aktualna svetovna podprvakinja na 15-kilometrski progi in doslej edina slovenska nosilka medalje s SP. Najboljša slovenska biatlonka zadnjih let je v uvodu sezone že dokazala, da se tekaško lahko kosa z najboljšimi, za sam vrh pa ji v novi sezoni še ni uspelo dodati brezhibnega streljanja.

Na sprinterski tekmi se bo predstavila tudi Tadeja Brankovič Likozar, ki za 15-kilometrsko tekmo še ni nared, saj je dve sezoni zaradi poškodbe in poroda izgubila. Boljše dosežke kot na individualni tekmi pa si želita tekmovati tudi Andreja Mali in Dijana Ravnikar, a predvsem prva tarna, da ji pokljuške proge ne ustrezajo. "Ne vem kaj je krivo. Morda nadmorska višina. Spet se ponavlja zgodba, saj sem še v Hochfilznu potrdila solidno tekaško formo, na Pokljuki pa spet ne gre," pravi Malijeva.

Slovenska moška vrsta je v četrtek zastreljala vse možnosti za nove točke svetovnega pokala. Še najboljši je bil z 52. mestom izkušeni Janez Marič, Klemen Bauer, Peter Dokl in Vasja Rupnik pa so na strelišču grešili še bolj. Navijači iz okoliških vasi so bili mnenja, da bi s tarčami bolje opravili tudi nekateri "raubšici" in katastrofalnega streljanja se zavedajo tudi v svetovnem taboru, saj sta Janez Marič in Klemen Bauer tekaško povsem primerljiva z najboljšimi, pa tudi Vasja Rupnik jim je zelo blizu.

"Že na prvem streljanju sem napravil napako pri korekciji, kar se v soboto seveda na sem ponoviti," pravi Marič, ki bo moral v soboto na strelišče le dvakrat, v smučini pa je dokazal, da kakšen strel lahko tudi nadomesti. Klemen Bauer pa tarna predvsemenad koncentracijo, ki mora biti na naslednji tekmi precej boljša: "V četrtek se sploh se nisem uspel zbrati, kot kakšen začetnik." Seveda so vsi slovenski tekmovalci že znali zadeti, zato si trener Uroš Velepec želi: "Če bi vsaj enkrat zadeli tako, kot to pokažejo na treningu, ko nastopajo brez pritiska."