Tri četrtine slovenske reprezentance (Primož Pikl, Mitja Mežnar, Peter Prevc) je odpotovalo v Švico že v sredo in skakalnico preizkusilo včeraj na prostem treningu. Najboljši slovenski skakalec Robert Kranjec (12. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala) se jim je pridružil šele sinoči, saj bo skakal na današnjem dopoldanskem uradnem treningu.

Slovenska reprezentanca je po tekmah v Lillehammerju ostala še tri dni ne treningu v norveškem olimpijskem mestu, kjer je vsak opravil po 25 skokov. Po vrnitvi domov je bil poudarek na krepitvi telesne pripravljenosti. "Na treh tekmah v Engelbergu je načrt, da vsi štirje na vsaki tekmi osvojijo točke svetovnega pokala, ob tem, da je eden uvrščen med najboljših deset. Za takšne dosežke so pripravljeni, vse pa je odvisno od realizacije na tekmi," je povedal selektor slovenske reprezentance Matjaž Zupan. V Švici se bodo tekme, ki bodo zadnje pred novoletno turnejo, začele vsak dan ob 13.45.

Otepaa v Estoniji bo konec tedna gostila dve tekmi celinskega pokala na 90-metrski skakalnici, kjer bo tekmoval tudi Jernej Damjan, ki trenira po posebnem programu in še išče formo, s katero bi bil konkurenčen na tekmah svetovnega pokala. V celinskem pokalu prevladujejo Avstrijci, saj so na prvih štirih tekmah zasedli kar 10 stopničk od 12 možnih.