Prvi favoritki bosta nedvomno Nemka Maria Riesch, ki je v olimpijski sezoni po prikazanem najbolj vsestranska alpska smučarka, in Američanka Lindsey Vonn, glede na videno v tej sezoni pa se lahko Črnjanka bori za najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Superkombinacijski uspeh bi bil namreč prvi v njeni uspešni karieri.

Čeprav v Val d'Iseru ne bo na sporedu veleslaloma, na katerem je na istem prizorišču letos Tina Maze osvojila kolajno na svetovnem prvenstvu, bo imela Korošica, trenutno četrta smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala, lepo priložnost, da pokaže tudi napredek v hitrih disciplinah. Zbir smukaških in superveleslalomskih točk bo izjemno pomemben v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku. Poleg Mazejeve bodo na štartu še Maruša Ferk, bo daljšem času tudi Petra Robnik, po še daljšem zaradi poškodbe pa tudi Ilka Štuhec.

Moški se bodo merili v italijanskih Dolomitih. Najhitrejši Slovenec Andrej Jerman je izjemno slabo začel olimpijsko sezono, v Val Gardeni pa bo imel priložnost pokazati, kako mu ustreza evropski sneg. Na treningih je pokazal napredek tudi Rok Perko, ki je bil do odstopa odlično na progi tudi v Beaver Creeku. Na nedeljskem veleslalomu v Alti Badii bo Janez Jazbec pokazal, ali je bila uvrstitev premierna v finale v Val d'Iseru priblisk ali se je razvil v solidnega veleslalomista. Glavno moško orožje konca tedna pa bo Aleš Gorza, osmi z zadnje superveleslalomske preizkušnje v Val d'Iseru.

Spored tekem alpskega smučanja, ženske (Val d'Isere), danes: superkombinacija (ob 11. uri smuk, ob 14. uri slalom), sobota: smuk (ob 10.45), nedelja: superveleslalom (10.45), moški (Val Gardena), danes: superveleslalom (ob 12.15), sobota: smuk (12.15), nedelja (Alta Badia): veleslalom (prva proga ob 9.45, druga ob 12.45).