Skoraj v vseh nadstropjih je raztreščil okenska stekla

Po pripovedovanju prestrašenih in pretresenih stanovalcev je pobesneli možakar svoj divjaški pohod začel v desetem nadstropju stanovanjskega bloka. Zgrabil je gasilni aparat, nato pa z njim začel razbijati stekla na stopniščnih vratih in oknih. "Najprej sem zaslišala nekakšno ropotanje in pogledala skozi kukalo. Videla sem, kako je s stene iztrgal gasilni aparat, nato pa se je začelo razbijanje," nam je dogodek opisala ena od prestrašenih stanovalk bloka, ki ne želi biti imenovana. "Med divjanjem je rjovel kot merjasec in kričal 'vsi ste me zapustili'," dodaja ženska, ki jo je dogodek razumljivo pretresel.

Povsem podivjani Ribničan se je sistematično lotil vsakega nadstropja posebej in razbijal stekla na vratih in oknih stopnišč. Čeprav se je pri tem porezal, ga rana ni ustavila, tako da so včeraj dopoldne o njegovem početju pričale številne črepinje, pomešane s kapljicami krvi, ki je v nižjih nadstropjih oškropila tudi zidove, vse skupaj pa je močno spominjalo na posledice hujšega raketnega napada.

Moški se ni znesel zgolj nad inventarjem, pač pa je ranil tudi enega od mlajših stanovalcev, ki se mu je postavil po robu. Napadeni včeraj ni hotel dajati izjav, potrdil pa je, da sta se s ponorelim Ribničanom spopadla na stopnišču. Enaintridesetletnik ga je udaril v glavo in ga k sreči le lažje poškodoval.

S startno pištolo streljal na policiste

Nekaj minut zatem, ko so se na telefonsko številko 113 vsuli klici prebivalcev na pomoč, so na prizorišče prihiteli policisti. V tistem trenutku jih je možakar presenetil, izza pasu potegnil pištolo in začel streljati proti njim. "Med interveniranjem se je 31-letnik iz Ribnice uprl ter s pištolo večkrat ustrelil proti policistom. Policisti so ga nato prijeli in mu odvzeli prostost. Zasegli so mu pištolo in ugotovili, da gre za startno pištolo imitacijo berette," je sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Adlešič.

Kaj je Ribničan počel v ljubljanskem stanovanjskem naselju, ni povsem jasno, očitno pa se je v bloku zadrževal pravzaprav vso noč in poskrbel za nekaj začudenih pogledov med tistimi, ki so ga srečali, preden je povsem podivjal. "Moškega sem opazil že zvečer, ko sem se vrnil domov. Nosil je čudna oblačila, ko pa se je obrnil, sem opazil, da na sebi nima hlač, saj sem videl njegovo povsem golo zadnjico. Družbo mu je delal nek drugi možakar, ki mu je med pogovorom dejal, da naj odide in se nikoli več ne pojavi v bloku," nam je bližnje srečanje s ponorelim 31-letnikom opisal eden od tamkajšnjih stanovalcev.

Po pripovedovanju prič je Ribničan prve stanovalce prebudil že sredi noči, ko jim je pozvonil na vrata. "Sprehajal se je po bloku gor in dol in pritiskal na zvonce. Bil je popolnoma gol, ena od sosed pa mu je celo odprla vrata in mu podarila oblačila," se spominja ena od stanovalk in dodaja, da naj bi moški prespal v blokovskem zaklonišču.

Policisti so 31-letnika pridržali in preiskavo nadaljujejo, saj možakarja sumijo kaznivih dejanj poškodovanja tuje lastnine in napada na uradne osebe. S svojim početjem je Ribničan povzročil precejšnjo škodo na tako rekoč novih oknih, ki jih je upravnik zgradbe zamenjal pred vsega pol leta, kar stanovalcem pušča še posebno grenak priokus.