Zaradi teh dveh zgrešenih tarč so se pred 1000 navdušenimi navijači (znova) odmaknile sanje od njenih prvih zmagovalnih stopničk v svetovnem pokalu. Svetovna podprvakinja iz Pjong Čanga ni bila daleč od zmagovalnih stopničk. Tako pa so se v hladni pokljuški idili usta do ušes znova raztegnili Švedinjama, Heleni Jonsson in Anni Carin Olofsson, ki sta s tretjo dvojno zmago v sezoni le podaljšali prevlado.

Deveto mesto Teje Gregorin je njena sedma najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Skupaj s svetovnimi prvenstvi pa deseta, a priokusa zapravljene priložnosti ni mogla skriti. S popolnim streljanjem do tarče št. 17 je imela idealno priložnost za mnogo več. Po vseh vmesnih časih je le za nekaj sekund zaostajala za visokoraslo črnolaso švedsko Heleno, najboljšo biatlonko pretekle in tudi vodilno te sezone, ki je štartala le minuto in pol pred njo. Teja je imela sicer že na progi vse podatke. Trener Tomaš Kos je skozi daljnogled opazoval dogajanje na strelišču, serviser Boštjan Lekan in trener Velepec pa sta, kot vsa ekipa na vseh tekmah, s podatki o trenutnem razpletu obveščala sredi gozdov.

"Prevelika želja po uspehu," je Tesa razložila pritisk, ki ga ni prenesla. "Ko sem zgrešila, sem sama pri sebi mislila - čebela neumna. V sredo nisem čutila še nobenega pritiska domačega terena, včeraj zjutraj pa sem se zbudila nervozna, vse me je motilo. Predvsem zaradi streljanja stoje, ki mi ne gre, tako kot je treba," je razlagala o edini šibki točki, ki ji tudi preprečuje naskok v sam vrh. Na novi Pokljuki, kjer so obrnili tudi smer teka, proge pa razširili (mimogrede - padlo je 700 smrek), je bila znova med deseterico najhitrejših v smučini. Kot vso to sezono: "Res, tako kot v tej zimi še nisem tekla. Uroš je res veliko delal z mano. Poleti in jeseni me je tako mučil, da sem ga velikokrat grdo gledala. A sedaj je mnogo lažje. S tekom nimam skrbi, tudi serviserji to sezono perfektno opravljajo svojo delo. Le to streljanje, oh. Ostane mi le nova priložnost v soboto v šprintu." In kaj je tisto, kar loči zmagovalce? "Zame je bilo danes vse perfektno," je pripomnila Jonssonova.