Dekleta bodo z nastopi na 15-kilometrski tekmi začela ob 11.15, Slovenija pa bo zastopana s klasično zasedbo - Teja Gregorin, Dijana Ravnikar, Andreja Mali in Tadeja Brankovič Likozar. Tri ure kasneje bodo na moški tekmi nastopili tudi Klemen Bauer, Peter Dokl, Janez Marič in Vasja Rupnik, v primeru bolezni ali poškodbe katerega od omenjenih pa bi prvo priložnost za nastop v svetovnem pokalu dobil mladi Vid Vončina.

Slovenci so v torek in sredo opravili z zadnjimi treningi, nastop pred domačim občinstvom po dveh letih premora pa je za varovance Uroša Velepca in varovanke Tomaša Kosa poseben izziv in motivacija. Prav zato so si v slovenskem taboru pred domačimi tekmami privoščili tudi posebne sprostitvene tehnike, ki naj bi privedle do dodatnega uspeha.

Posebnosti na Pokljuki ni. Sneg je poskrbel za pravo zimsko idilo na slovenski alpski planoti pod Julijci, ki bo nekaj posebnega tudi za vseh 190 tekmovalcev iz 39 držav, pa tudi za vse obiskovalce in gledalce pred televizijskimi ekrani. Seveda si slovenski prireditelji želijo tudi čim večji obisk in prav zato so ceno vstopnic za četrtkovi tekmi znižali na pet evrov, ob koncu tedna bodo vstopnice po 10 evrov. Bistveni razlike pa med tekmami ne bo, saj so prireditelji poleg tekem za vse dni pripravili tudi glasbeno zabavni spremljevalni program z obilo jedače in pijače. Prireditelji pa tudi dan pred tekmo opozarjajo, da bo na Pokljuki sicer dovolj parkirišč za osebne avtomobile, a vseeno ponujajo možnost avtobusnega prevoza, ki bo gledalce s parkirišča ob blejski ledeni dvorani pripeljal neposredno na tekmovališče.

Sicer pa so slovenski prireditelji tekme posebej ponosni na prenovljen biatlonski center, ki z vseh strani, tako iz posameznih reprezentanc, kot od predstavnikov Mednarodne biatlonske zveze, dobiva le pozitivne ocene. Številni so bili z novostmi seznanjeni preko fotografij, a so na tekmovališču še bolj navdušeni nad novim centrom, ki se lahko postavlja ob bok najboljšim na svetu. Slovenski organizacijski komite pa je prejel pohvale tudi, ker so nekoliko spremenili traso proge in jo praktično obrnili v nasprotno smer od prej klasične. Svoje je naredilo tudi hladno vreme, saj je proga na Pokljuki zaradi hladne fronte, ki je v zadnjih dneh zajela Slovenijo, izredno dobro preparirana.