"V zadnjih dneh smo napravili zadostno količino snega, da bomo že konec tedna lahko začeli tudi s pripravo skakalnice," je povedal generalni sekretar tekmovanja Stefan Huber.

Tiskovni predstavnik turneje Ingo Jensen pa je potrdil, da so tudi v Garmisch Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu že začeli s proizvodnjo umetnega snega. "Mislim, da bodo konec tedna prav vsa štiri tekmovališča potrdila, da so pripravljena na turnejo," je dejal Jensen. Slednji je potrdil, da je tudi letos zanimanje za tekmovanje veliko, v Innsbrucku, tekma bo na sporedu 3. januarja, pa so že prodali dve tretjini razpoložljivih vstopnic.

Še pred začetkom novoletne turneje pa skakalce ta konec tedna v švicarskem Engelbergu, tradicionalnem predbožičnem prizorišču, čaka generalka. Po odpovedi tekem v Harrachovu na Češkem in 14-dnevni tekmovalni pavzi, bo prav v Švici večina reprezentanc potrdila ekipe za novoletno turnejo, na sporedu pa bodo kar tri tekme. Slovenske barve bodo v Engelbergu zastopali Primož Pikl, Mitja Mežnar, Peter Prevc in Robi Kranjec.

"Naša pričakovanja so podobna kot na vseh tekmah doslej. Želja je en tekmovalec v deseterici in še dva v točkah. Prvi adut ostaja Robi Kranjec, ki lahko poseže v sam vrhu, pa tudi forma drugih tekmovalcev je v vzponu. Odpoved Harrachova smo izkoristili za dodaten trening, saj smo po zadnji tekmi v Lillehammerju tam ostali še štiri dni. Koliko smo napredovali, pa bo pokazala tekma v Švici, kamor se odpravljamo že danes," pa pred nadaljevanjem sezone pravi slovenski trener Matjaž Zupan.