Dvoboj med slovenskimi in francoskimi prvaki bi z eno besedo lahko dobil oznako: sprehod Slovencev v Parizu. Varovanci kanadskega trenerja Glenna Hoaga, ki je prav s pariškim klubom zabeležil svoje največje trenerske dosežke - leta 2001 je bil s Francozi evropski prvak -, so povsem nadigrali gostitelje, ki so bili v uri in pol tekme povsem nemočni. Blejci, pokazali so najboljšo igro v letošnji sezoni, so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre, njihova zmaga pa ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Servis gostov je bil zanesljiv, blok je le redko pokazal luknje, sprejem in napad sta bila na ravni, kot se za tako tekmovanje spodobi.

Najbrž bi ljubitelji odbojke tistega, ki bi napovedal prvo zmago blejskih odbojkarjev s 3:0 v ligi prvakov, razglasili za norega, a sama tekma bi kot poznavalca prikazala prav takega napovedovalca. Blejci so bili ves čas gospodarji na igrišču, da so kakovostnejša ekipa, pa je pokazal že prvi niz.

Ne sicer sam začetek. V uvodnih trenutkih so domači povedli s 4:0, a Oliver Venno in Alen Pajenk sta hitro napovedala svoj večer. Bila sta najbolj zaslužna, da so Gorenjci domačim dihali za ovratnik, ko se jima je z odlično igro pridružil še Andrej Flajs, pa se je tehtnica začela nagibati na njihovo stran. Gorenjci, pri katerih se je končno v pravi luči predstavil tudi Kubanec Ramon Gato, so zaostanek 9:11 spremenili v vodstvo 15:11, ko pa je bilo na semaforju 13:18, je bilo jasno, da prednosti ne bodo izpustili iz rok.

Tudi drugi niz je imel podoben potek. Izenačen začetek, nato pa vodstvo gostov s 16:12, po katerem so domači povsem popustili. Trener Parižanov je uvidel, da bo moral v tretjem nizu iti na vse ali nič, zato je iz igre potegnil nekatere nosilce, kar pa mu v tretjem delu ni pomagalo. Blejci so povedli s 6:1, ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:3, v nadaljevanju pa domačim niso dopustili, da bi se resneje približali. Na koncu so celo prišli do zmage na lažji način, kot zmagujejo v srednjeevropski ligi. Z njo, ki je po uspehu z Istanbulom druga, so postali resni kandidati, da se uvrstijo v drugi krog tekmovanja.