Slovenski državni prvaki so se že pred odhodom v Francijo zavedali, da imajo tokrat odlično priložnost, da pridejo do svoje druge zmage na gostovanjih, od kar nastopajo v najmočnejši evropski konkurenci, saj se Paris Volley v zadnjem času ubada z veliko krizo igre, zaradi kratke klopi in poškodb pa Francozi nikakor ne najdejo izhoda iz nje. Ko so Blejci pred tekmo vstopili v na pol prazno dvorano Salle Charpy, ki po svoji velikosti že tako ali tako spominja na kakšno srednješolsko telovadnico, saj se lahko vanjo nagnete borih 1850 ljudi, so zagotovo spoznali, da s tribun ne bo nobenega pritiska, kar je bila še ena olajševalna okoliščina, ki jo je bilo preprosto potrebno izkoristiti.

Aktualni francoski prvaki so sicer krenili precej odločno, še posebno, ker je začetni udarec stekel odličnemu Yannicku Bazinu, ki je s svojim raznolikim servisom zelo neugoden za vsako obrambo, a Blejcev to ni zmedlo, saj so hitro vzpostavili ravnotežje, kaj kmalu pa povsem zagospodarili na igrišču. Prvi niz je bil s tem, kljub razburljivi končnici, pod slovensko streho, s čimer je blejski četi z ramen padla vsa obremenjenost. Nadaljevanje tekme je bilo za zahtevnejše ljubitelje odbojke bržkone dolgočasno, saj je šlo več kot očitno za dvoboj dveh neenakovrednih tekmecev. ACH je bil namreč skromno rečeno vsaj za razred boljši in visoka zmaga nad nekdanjim evropskim prvakom je povsem zaslužena.
Ne glede na bleščečo zmago pa Glenn Hoag na blejski klopi vseeno ni bil povsem zadovoljen. Kanadski trener je namreč znan po tem, da od svojih varovancev vseskozi zahteva zbrano igro in osredotočenost na prav vsako točko, kar ob visokem vodstvo ni vedno lahko. Odbojkarji ACH so tako na lahko izgubili nekaj točk, kar je natančnega Hoaga »razkurilo«, a brez dvoma na svoje igralce ne bo dolgo jezen, še posebno ne po tako čudovitem večeru.

»Z zmago smo zelo zadovoljni. Ne bi bil rad preveč samozavesten in govoril o tem, da smo zmago proti Parisu Volleyju pričakovali, toda že pred tem smo vedeli, da če lahko na katerem od gostovanj letos v ligi prvakov zmagamo, bo to ravno v Parizu. Odigrali smo odlično, na začetku v prvem nizu so nam nekoliko ušli, a v nadaljevanju smo prišli zasluženo do pomembne zmage,« je po tekmi dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki bo s soigralci z ligo prvakov nadaljeval po novem letu.