To so značilnosti polsezone, v kateri se slovenski nogomet vrača v amaterizem, saj so nogometaši profesionalci za 500 evrov plače. Takšna liga ne potrebuje več združenja prvoligašev, ki ga je treba ukiniti, saj tekmovanje lahko vodi kar Nogometna zveza Slovenije.

Koper (43 točk): Jesenski prvaki, ker so znali izkoristi vse slabosti konkurence. Miran Pavlin je v slačilnico prinesel zmagovalno miselnost, zmagovali so z goli iz prekinitev, saj so bile tekme, ko edini napadalec Mitja Brulc sploh ni ustrelil na gol. S takšno (anti)igro niso prepričali gledalcev, da bi se vrnili na Bonifiko. Če se bodo pozimi okrepili z rutinerji (Pavlovič, Filekovič, Biščan...), lahko odbijejo vse napade zasledovalcev.

Maribor (38 točk): Zaostanek petih točk za Koprom je celo sanjski glede na vse težave, saj so bili sredi sezone že 14 točk v minusu. Igralci imajo kompleks domačega igrišča v Ljudskem vrtu, nezadovoljni navijači so jim ob vdoru v slačilnico delili klofute, zato je sredi sezone klub zapustil kapetan Zoran Pavlovič, kar se je v nadaljevanju sezone pokazalo celo kot dobra poteza. Nosilne vloge je prevzela plejada mladih igralcev (Školnik, Bačinovič, Mihelič, Plut), kar klubu obeta svetlo prihodnost.

Nafta (34 točk): Prvaki domačega igrišča s 23 točkami. Šele v finišu sezone, ko so nanizali pet zmag zapored, so potrdili, da imajo eno najkakovostnejših zasedb v ligi. Polovico jeseni so izgubili, ker so zamujali s pripravami in urejanjem dokumentov za trenerja Nebojšo Vučićeva, ki je bil zaradi neurejenih dokumentov izgnan celo na Hrvaško.

Rudar (32 točk): Po sijajni prvi četrtini (9 tekem), ko so bili najnevarnejši zasledovalec Kopra, so zapadli v hudo krizo, saj so na naslednjih 13 tekmah osvojili le 10 točk (3 zmage, remi, 9 porazov). V oči bode pet porazov zapored na domačem igrišču, za kar ni edini razlog zdesetkanost zaradi poškodb in kartonov, ampak mora svoj del krivde prevzeti tudi trener Marijan Pušnik, ki tako utrjuje sloves poraženca, saj se mu vedno zalomi, ko je bilo treba postaviti piko na i. Velenjčani imajo ob Mariboru najbolj zveste navijače in enega največjih slovenskih upov Nika Omladiča.

Olimpija (31 točk): Ker je Pavlinov klan v klubu pustil razsulo in so bili na začetku sezone brez igralcev, je izkupiček za novinca v ligi sanjski. A Olimpija, kakršna je trenutno, v prestolnici očitno ne zanima nikogar, zato je bilo gledalcev iz tekmo v tekmo manj. Kadrovanje športnega direktorja Simona Sešlarja je sporno, saj kupuje tretjerazredne Brazilce in rojake s Štajerske, medtem ko v klubu ni prostora za igralce iz ljubljanskega bazena. Takšna Olimpija, kot je trenutno, na novem štadionu v Stožicah nima kaj iskati.

Celje (30 točk): Hudo krizo vodenja, odnosov in pomanjkanja denarja so prebrodili presenetljivo dobro. Z Milanom Đuričićem, ki je med sezono dvakrat zapustil klub, a se je vrnil, imajo najboljšega trenerja za mlade igralce, ki so pripravljeni trdo garati.

Domžale (29 točk): Ker niso uspeli sestaviti dveh dobrih tekem v nizu, sta bili žrtvi sezone športni direktor Dejan Djuranovič in trener Vlado Badžim. Šampionsko moštvo so razprodali, nogomet se je vrnil v prestolnico in Domžale so postale privaten družinski klub: oče Stane Oražem predsednik, 21-letni sin Matej športni direktor, manjka le še mama Cvetka, sicer poslanka v slovenskem parlamentu.

Interblock (26 točk): Nova sezona zmede s sumljivo evropsko tekmo Interblock - Metalurg in odpuščanjem enajstih najdražjih igralcev. Z mladinci igrajo všečen nogomet. Poteza, s katero zamujajo dve leti.

Gorica (24 točk): Neuspehi na igrišču so posledica krize vodenja kluba. Kljub temu imajo Goričani znova obetavno zasedbo mladih igralcev, ki kar kličejo, da se v klub vrne Pavel Pinni.

Drava (18 točk): Dolgovi v milijonih, prisilna poravnava ali stečaj, sumi v vpletenost v nameščanje izidov v korist športnih stav... Morda spomladi sploh ne bodo nadaljevali s tekmovanjem.