Francoski prvaki so izgubili obe dosedanji tekmi v najmočnejši konkurenci. Na gostovanju pri Istanbulu so doživeli katastrofo, doma proti poljskemu Assecu Resovii pa so uspeli dobiti samo en niz, tako da ni težko ugotoviti, da bodo proti najboljšemu slovenskemu klubu reševali svojo kožo. To je namreč njihova zadnja priložnost za ohranitev možnosti za preboj v drugi krog tekmovanja, v tem dejstvu pa preži tudi največja nevarnost za ACH Volley, saj je že pregovorno ranjeni lev najbolj nevaren.

Mesto poljubov je najlepši kraj za obujanje starih ljubezni, za kar bosta imela drevi priložnost trener ACH Volleyja Glenn Hoag in libero francoske ekipe Sebastjan Škorc. Prvi je v Parizu preživel najlepše trenutke v svoji karieri, potem ko je tamkajšnji klub na prelomu tisočletja popeljal do praktično vseh najpomembnejših evropskih lovorik na čelu z ligo prvakov leta 2001 in ga s tem dvignil iz povprečja. Na drugi strani je Škorc dolgoletni slovenski reprezentant, ki je ljubiteljem odbojke na sončni strani Alp odlično poznan in je še lani igral ravno za ACH, a se je pred začetkom letošnje sezone znova odpravil v Francijo, kjer je pred leti tudi doživel igralsko afirmacijo.

"Pred tekmo z blejskim klubom si bomo natanko pogledali video posnetke obeh njegovih tekem v ligi prvakov, sam pa sem jih na hitro že prevrtel, tako da sem videl, da je ACH proti Istanbulu odlično odigral v zadnjih dveh nizih. Vemo, da k nam prihaja zelo dobra ekipa z nekaterimi izkušenimi igralci, kar je potrdil tudi Sebastjan, ki je bil še lani njihov član," je bil poln hvale na račun slovenskega predstavnika brazilski trener Parisa Volleyja Mauricio Paes.

"V Pariz smo odšli po zmago. V boju za drugi krog jo praktično nujno potrebujemo. Nasprotnika poznano, saj smo se z njim že merili, a je res, da imajo spremenjeno ekipo. Imajo nekaj težav z zdravstvenim stanjem, tako da ne vemo, s kakšno postavo bodo nastopili," je ob prihodu v francosko prestolnico dejal bloker ACH Volleyja Alen Pajenk, ki bo s soigralci in strokovnim štabom opravil podrobno analizo nasprotnika, tako da jih nič ne bo moglo presenetiti.