Z bolj vedrimi obrazi bodo prizorišče zapustili tudi slovenski alpski smučarji. Aleš Gorza je v superveleslalomu zasedel osmo mesto, Črnjan se je včeraj prvič v sezoni uvrstil tudi med dobitnike veleslalomskih točk (bil je 19.), kjer se je sploh prvič med najboljših 30 uvrstil Janez Jazbec (21.).

"Lahko rečem, da je bila superveleslalomska tekma najtežja v moji karieri. Proga v Val d'Iseru je izjemno zahtevna že v lepem vremenu, ko je vidljivost dobra, v slabem vremenu, kakršen je bil na tekmi, pa je še precej težje tekmovati dobro. V tem trenutku, ko sem zaradi bolečin v križu izpustil precej treninga, mi je uspela skoraj optimalna vožnja. Potreboval sem takšen rezultat za dvig samozavesti," je bil zadovoljen Aleš Gorza, ki je tudi včeraj potrdil, da mu proga v Val d'Iseru ustreza. Za največje presenečenje v slovenskem taboru pa je s prvo uvrstitvijo med dobitnike točk presenetil 25-letni Tržičan Janez Jazbec. Slovenski ekipni superveleslalomski uspeh sta dopolnila Andrej Šporn (20.) in Andrej Križaj (27.).

"Ko sem v štartni hišici slišal, da je Blardone prevzel vodstvo, sem dobil dodatno dozo adrenalina. Zavedal sem se, da lahko zmagam le v primeru, da maksimalno tvegam. To sem tudi storil," je opisal pot do prve zmage 20-letni Marcel Hirscher.

Junak Beaver Creeka Švicar Carlo Janka, ki je prejšnji konec tedna dosegel tri zmage v treh dneh, je imel trojno serijo tudi v Val d'Iseru. Trikrat je namreč odstopil ter vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala prepustil Benjaminu Raichu, ki je v Val d'Iseru enkrat zmagal, bil tretji (veleslalom) in peti (superveleslalom). Letošnji Val d'Isere ne bo ostal v lepem spominu tudi Hrvatu Ivici Kosteliću, ki je bil včeraj operiran v Švici. Artroskopski poseg kolena, ko naj bi Zagrebčanu "polepšali" meniskus, bo Kostelića oddaljil od snežnih strmin za ta mesec, januarja pa naj bi bil po zagotovilih zdravnikov znova pripravljen na največje uspehe.