Na domače terene za "petnajstko" v četrtek tako prihaja le bolj samozavestna na strelišču, v smučini je med desetimi najhitrejšimi. Da ima vse potenciale za vrh, je dokazala v štafetnem nastopu. S popolnim streljanjem je prvo četrtino opravila le nekaj sekund za Rusinjo Svetlano Slepsovo.

Posebno vrednost za slovenski biatlon pomeni predvsem vrnitev mamic Dijane Ravnikar in Tadeje Brankovič - Likozar. Tako po življenjski kot po športni plati. Kosova dekleta so v tirolski zimski idili žvrgolela v ospredju z najboljšimi Rusinjami, Nemkami, Švedinjami in Francozinjami kar 22 kilometrov oziroma sedem strelskih postankov. Potem ko je rutinirano z ramo ob rami vzdržala boj tudi Andreja Mali, tudi mamici ob elitnih reprezentancah pokala narodov in favoritinjami za Vancouver nista popustili.

Dijana Ravnikar, ki je v soboto po izvrstnem nizu pri 42 tarči v sezoni posameznih tekem prekinila niz nezgrešljivosti in jih potem zgrešila še šest, se je odkupila. Vse je kazalo, da se bo ponovil 16. december 2007, ko so bile v tej zasedbi zadnjič med šesterico na cvetlični podelitvi in z denarnimi nagradami celo na domači Pokljuki. Prva dva od treh krogov (2 km) ni popustila niti Tadeja Brankovič-Likozar, a se ji je zataknilo na zadnjem streljanju stoje.

"Dva kroga sem res letela za njimi. V glavi imam še vedno tisto rutino izpred dveh let, da moram z najboljšimi kot včasih. Le teh pa še nisem sposobna držati kot včasih, tudi zaradi viroze, ki se me loteva. Na zadnji postanek sem prišla že preveč izmučena in noge so se začele tresti. Ker sem imela še težave z nabojnikom, se je postanek podaljšal čez ugodnih 30 sekund. Zahtevnost streljanja se potem le še stopnjuje, " je ključne trenutke opisala Tadeja Brankovič - Likozar. Ker je z osmimi naboji zadela le tri tarče, je morala potem še dvakrat v kazenski krog. Zapravila je kar 1:45 minute in kljub na videz velikanski prednosti sta jo za nekaj sekund, kljub sedmemu času teka, na koncu stisnili Norvežanka Bergerjeva in Poljakinja Cylova. Vseeno je to obetavno za Pokljuko, kjer je prav Turbo Tedi doslej edina skočila na stopničke januarja 2007.