Janez Marič je zasedel 58. mesto (+5:55,3/8), Peter Dokl pa ni končal današnje preizkušnje.

V popoldanskem dogajanju v avstrijskem Hochfilznu so v zasledovalni preizkušnji nastopili moški. Po zadnjem streljanju so strelišče skupaj zapustili Svendsen (0, 0, 0, 1), Eder (0, 1, 0, 0) in še en Norvežan Bjoerndalen (0, 1, 2, 0). Zanimivo preizkušnjo je tako odločal zadnji krog, kjer je v finišu slavil Svendsen, drugo mesto je na veliko veselje domačih gledalcev zasedel Eder, tretji pa je bil Bjoerndalen.

Slovenski biatlonci so imeli obilico težav na strelišču, saj je vsak zgrešil vsaj petkrat. Najboljšo uvrstitev je iztržil Rupnik (2, 0, 2, 1), ki je prvo letošnjo zasledovalno tekmo končal na 48. mestu. Janez Marič (2, 1, 1, 4) je bil 58., Peter Dokl (3, 1, 2, /) pa je po tretjem streljanju odstopil. Tako današnja tekma v slovenski tabor ni prinesla veselja, saj so biatlonci ostali brez točk.

"Z nastopom Vasje Rupnika smo zadovoljni. Zanj je 48. mesto realna uvrstitev, seveda pa to ni dober rezultat. Že uvrstitev na to tekmo je velik uspeh, saj je včeraj nastopilo preko 140 tekmovalcev. Z Janezom Maričem smo bili dogovorjeni, da naredi trening tekmo. Ob dobrem nastopu bi mu lahko uspel preboj med dobitnike točk. Včeraj sva mu s Tomašem Kosom nekoliko poenostavila kopito, ki ga je danes preizkusil. Po tekmi je dejal, da mu je v leže odlično odgovarjalo. Naredil je nekaj napak, ker na tekmo ni šel tako, kot bi moral, zaradi česar se zgodijo tudi nepotrebne napake. Peter Dokl pa je že na prvem streljanju zgrešil trikrat, nakar smo mu dejali, naj strelišče obišče še dvakrat, nato pa odstopi. V nedeljo bo namreč nastopil v prvi predaji štafete in se ne bi bilo smiselno boriti za recimo 58. mesto," je današnji razplet komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Nova priložnost naše fante čaka že v nedeljo, ko je ob 14.15 na sporedu štafeta. Slovenijo bodo zastopali Janez Marič, Klemen Bauer, Peter Dokl in Vasja Rupnik. "V pokalu narodov smo trenutno 14. To pomeni, da smo realno sposobni za 12. do 14. mesto. Želimo pa si seveda še več, to je jasno," je pogovor zaključil Velepec.