Še najbližje točkam, ki jih v biatlonu kot posebnost v zadnji sezoni delijo tolažilno do tolažilnega 40. mesta, je bil na 42. mestu Logatčan Vasja Rupnik. "Zadnji strel na tekmi sem prehitro sprožil. Tako sem zapravil priložnost za mesta tik pod dvajset. To je biatlon. Je treba odlično streljati in teči, da uspe," teorijo v prakso poskuša spraviti "Vaso".

Ko je z osvojitvijo točk med tekači (29.) prestopil med lovce, bi mu vsi napovedali in tudi sam je tako računal, bogatejši lov. Mu bo končno uspelo jutri? Med navijači na tribuni bosta tudi Klemen Bauer, ki mu je po štirih kazenskih volja ušla pod Veliki klek, od koder je snežna podlaga. Vesoljske sposobnosti je še enkrat, za jubilejno, 90. zmago med lovci pokazal Ole Einar Bjoerndalen. V eni prvini - natančnem streljanju - ga prekaša denimo Dijana Ravnikar. V tej sezoni je edina v karavani, ki od 40 tarč na posamičnih tekmah še ni zgrešila niti ene. Posluša trenerja Tomaša Kosa, zato zna, je sproščena in je edina, ki je nadaljevala niz uvrstitev med trideseterico. Dan je bil še najbolj uspešen za Tejo Gregorin (24.). Res, trije kazenski, a deseti čas teka, le 40 sekund za zmagovalko švedskega obračuna, veteranko Anno Carin Olofsson Zidek. "Zame je medijska pozornost najboljša motivacija," je dejala po deveti zmagi. Tesa se tega še kako otepa. A današnje zasledovanje in jutrišnja štafeta sta njeni najljubši disciplini. Bo dvignila vzdušje za Pokljuko? "Tesa se je za streljanje stoje malo ustrašila in so šli zadetki na rob. Ko bo zadela, bo v vrhu. Za Pokljuko me ne skrbi," je prepričan Velepec.

In kako je v smučarskih tekih? Petra Majdič in Barbara Jezeršek danes tečeta drsalno desetko, prva upa na deset, slednja na trideset (prvič). Jutri bo drsalni šprint, v katerem Petra brani lansko zmago, Vesna Fabjan stopničke iz Nemčije, Katja Višnar napada za polfinale. Po uspehu ne letim nič višje kot prej. V Davosu je snežilo in napovedane so ohladitve. Proga za šprint je podaljšana, treba bo bolj z glavo. Upamo, da bomo tudi tokrat vražje Slovenke osvajale vrh," je odlično razpoložena Vesna Fabjan, junakinja Düsseldorfa.