Istanbul je bil pred začetkom lige prvakov morda še največja neznanka v "blejski" skupini F, saj je šlo za debitanta v najmočnejši konkurenci, a že podatek, da gre za prvaka močnega turškega prvenstva, je dal slutiti, da gre za sila neugodnega nasprotnika. Vse dvome o svoji moči so razblinili v prvem krogu, ko so povsem razbili francoskega predstavnika Paris Volley, natančne analize pa so razkrile, da gre za zelo kompaktno in izkušeno moštvo, v katerem vsi igralci natančno vedo, kaj je njihova naloga. Odločno so začeli tudi v Ljubljani, saj so prvi niz odločili v svojo korist, še preden se je ta sploh dobro začel, s čimer so še zadnji skeptiki dobili potrditev, da Turki v ligi prvakov zagotovo ne bodo igrali epizodne vloge.

V igri ACH Volleyja je bilo potrebno nekaj spremeniti in morda ključno potezo je trener Blejcev Glenn Hoag potegnil na sredini tretjega niza, ko je izkušenega Ramona Gata, ki je sicer odigral precej bolje kot v prvem krogu, zamenjal z Vidom Jakopinom. Mladi sprejemalec navzven deluje nekoliko odmaknjeno in zasanjano, a v resnici premore v sebi ogromno energije, ki jo je uspešno prenesel na soigralce, z odličnim sprejemom pa je bil dodana vrednost tudi na tehničnem področju. Še enkrat več je blestel mladi Estonec Oliver Venno, ki je bil s 25 točkami znova prvi strelec tekme. Tu in tam ga nekoliko zanese, a dokazuje, da se razvija v zares vrhunskega odbojkarja.

"Zadržali smo koncentracijo v končnici, tako da se je peti niz razpletel srečno za nas. Tekma je bila polna preobratov. Za razliko od prve tekme na Poljskem smo tokrat potegnili daljši konec. Na srečo smo koncentracijo obdržali tudi v končnici," je psihično stabilnost v ključnih trenutkih izpostavil kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je v skladu s svojo vlogo v ekipi znova pustil srce na igrišču. Z nekaj premetenimi točkami, s katerimi je povsem presenetil nasprotnika, se je izkazal tudi srbski igralec Veljko Petković. "V prvem in tretjem nizu so Turki naredili veliko razliko. Na srečo smo mi v nadaljevanju, predvsem v četrtem nizu, dvignili našo igro in jo obdržali tudi v odločilnem petem nizu. Po kiksu na Poljskem, kjer bi morali zmagati, je najbolj pomembno, da smo premagali Turke. Sedaj smo spet na pravi poti," je po tekmi povedal olimpijski zmagovalec z reprezentanco Jugoslavije iz leta 2000 in nadaljeval: "Veliko delamo na samozavesti. Odločilo je, da se nismo predali. Igrati v Tivoliju je res nekaj lepega. O tekmah v ligi prvakov so mi govorili že od prvega dne. V nadaljevanju tekmovanja bo naša priložnost Pariz. Verjamem, da Istanbul lahko vse tekme dobi, razen seveda nas. Zelo pomembno je, da se dvigamo."