Še posebno, ker je ugodna tudi vremenska napoved, ki obeta vsaj mraz, potreben za izdelovanje umetnega snega.

"Sneg pobiramo po vseh bližnjih območjih, na katerih je to možno. Predvsem med Mrzlim studencem in Rudnim poljem. Na voljo imamo tudi šest snežnih topov, tako da smo v zadnjih dneh proizvedli lepo količino snega, ki ga razvažamo po progi. Prepričani smo, da bo ta že v ponedeljek optimalno pripravljena. Tudi priprave za spremljajočo infrastrukturo, vključno s pripravo zvez in komunikacij, so v zaključni fazi," je z do zdaj opravljenim zadovoljen podpredsednik organizacijskega odbora Peter Zupan.

Za tekmovanje je prijavljeno 157 moških in 136 žensk iz 39 držav. Na startnem seznamu tretje postaje svetovnega pokala bodo vsi najboljši. "Pozna se, da gre za olimpijsko sezono. Na naši tekmi bo marsikdo lovil olimpijsko normo in tudi normo za nastop na naslednjih tekmah svetovnega pokala. Tako bomo lahko pozdravili vse, ki v tem športu nekaj pomenijo," je na novinarski konferenci dejal direktor organizacijskega odbora, ki si veliko obeta tudi od nastopov slovenskih tekmovalcev: "Domača tekma je vedno eden izmed največjih izzivov sezone. Slovenci so na letošnjih tekmah že pokazali, česa so zmožni, pričakujemo pa, da bodo na Pokljuki še boljši."

Proračun tekmovanja je podoben kot v prejšnjih letih. Številke se gibljejo od 530.000 do 550.000 evrov. Odhodkov, ki so do zdaj znašali okoli 450.000 evrov, bo letos predvsem zaradi pomanjkanja snega nekoliko več, prireditelji upajo na 30.000 do 70.000 evrov plusa. "Zaradi pomanjkanja snega imamo nenadejane stroške. Zadnji so bila na Pokljuki številna vozila in stroji, ki jih je bilo potrebno plačati. Še dobro, da imamo slovensko vojsko, ki opravlja velika dela in je tako kot ministrstvo za obrambo naš velik sponzor," je o denarnih vidikih tekmovanja spregovoril drugi podpredsednik organizacijskega odbora (predsednica je ministrica Ljubica Jelušič) Borut Farčnik.

Poleg tekmovalnega dela, ki si ga bodo gledalci lahko v četrtek ogledali za pet, v soboto in nedeljo pa za deset evrov, prireditelji obljubljajo bogat spremljevalni program. Prirejajo zabavo z znanimi slovenskimi glasbeniki, plesnimi skupinami in godbo.