Za Hrušičana je bil to 15. gol v sezoni - z dosežkom je na lestvici strelcev 12. -, prvi po točno enem mesecu in 13 tekmah suše. Z golom je prišel do 36. točke, po točkah je četrti hokejist lige, pred njim so Joe Thornton (42), Marian Gaborik (39) in Sidney Crosby (37).

Los Angeles je osvojil 41. točko in je trenutno na četrtem mestu zahodne konference. V dvoboju s San Josejem, vodilnim moštvom lige, ki ima zdaj pred Kralji le še tri točke prednosti, so bili gosti, za katere so poleg Kopitarja rednem delu v polno zadeli Teddy Purcell, Jarret Stoll in Drew Doughty, bližje zmagi že pred podaljškom, toda sedem minut pred koncem je tekmo podaljšal nekdanji igralec Olimpije Manny Malhotra. Mož odločitve je bil Dustin Brown, zadel je v drugi minuti dodatnega dela.

Tekma v San Joseju je bila prepričljivo najučinkovitejša sredina. Na drugi najučinkovitejši je padlo šest golov, New Jersey je s 4:2 ugnal Carolino. Za zmago gostiteljev je najzaslužnejši Andy Greene, ki je dosegel dva gola, enega je dal Patrik Eliaš, zmago pa je s strelom v prazen gol potrdil Rob Niedermayer. Toronto je doma s 3:2 premagal Otočane iz New Yorka, čeprav so ti z goloma Johna Tavaresa po zaostanku 0:2 izenačili. Podaljšek je preprečil Jason Blake.

V sredo je izgubil tudi Washington, ki je na vrhu lestvice izenačen s San Josejem. V Buffalu so ga s 3:0 premagale domače Sablje, z istim izidom je Columbus doma ugnal Florido. Z nogometnim izidom 1:0 sta se zmage veselila St. Louis v Detroitu ter Minnesota pri Coloradu. Chicago je bil po podaljšku z 2:1 boljši od Rangerjev iz New Yorka, Calgary s 3:1 od Atlante, Edmonton pa s 3:2 v gosteh od Tampe.