"Osebno zelo dobro poznam ekipo iz Carigrada ter vse njihove najboljše odbojkarje. Menim, da je turško moštvo precej bolj kakovostno od poljskega iz Rzeszowa, kar so tudi pokazali na prvi tekmi proti Parižanom. Zato nas zagotovo čaka velik obračun in odbojkarski spektakel v prav vseh pogledih. Prepričan sem, da bomo v Tivoliju igrali veliko bolj prepričljivo in boljše kot na Poljskem. To je edini način, da premagamo moštvo Istanbula. Sem optimist in prepričan, da je moštvo ACH Volleyja na zelo dobri poti," je dejal nekdanji srbski reprezentant Veljko Petković, ki se je Blejcem pridružil pred letošnjo sezono. "V enaki zasedbi igrajo že drugo leto, tako da je uigranost sigurno njihova prednost. Na prvi tekmi so kar s 3:0 premagali Paris Volley, zato moramo dejansko dati vse od sebe," recept za zmago razkrivala kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Slovenski prvak se bo soočil z ekipo, ki je zelo izkušena, obenem pa premore v svojih vrstah nekaj odličnih igralcev. Med temi je nedvomno ameriški sprejemalec Scott Touzinsky, ki je poznan tudi slovenski javnosti, saj je še dve leti nazaj igral ravno za ACH in pustil zelo dober vtis. "Sestava blejske ekipe se je v tem času kar precej spremenila, toda zavedamo se, da je ACH Volley še vedno odlična ekipa, ki jo izjemno spoštujemo. Osebno me nanj vežejo zelo lepi spomini, saj sem se takrat odlično ujel z igralci, vodstvom in tudi navijači. ACH je izjemno moštvo, ki ima tudi bogato tradicijo, zato pričakujem, da bomo oboji prikazali odlično igro, pred noro navdušenim občinstvom, kot je vedno v Sloveniji. Vsekakor pričakujem, da bomo oboji igrali na vrhunski ravni in, da bo obračun zelo težak," je še iz Turčije sporočil Scott Touzinsky, saj je s soigralci na sončno stran Alp prišel kasneje od pričakovanj, tako da je zaradi tega tudi odpadla redna tiskovna konferenca, ki ima ustaljen termin na dan pred tekmo. Pomembno vlogo v turški ekipi imata še srednji bloker Ryan Millar, ki prav tako prihaja iz Združenih držav Amerike in je bil najbolj zaslužen za gladko zmago v prvem krogu lige prvakov nad Parisom Volleyjem in Bolgar Kostadin Stojkov, ki ima odličen servis. Toda na vse to so v slovenskem taboru bržkone pripravljeni, po besedah pomočnika glavnega trenerja pri ACH Volleyju Tilna Kozomernika, pa naj bi zelo dobro deloval predvsem sprejem servisa. "Na nekaj zadnjih tekmah smo bili konstantni na sprejemu in očitno je, da naša sprejemalska trojka z liberom Lewisom funkcionira," je razložil Kozamernik in še izpostavil področje, kjer bo potreben napredek: "Še največja naša težava na prvi tekmi je bila realizacija v napadu. Ramon Gato je bil po bolezni še daleč od forme in upam si trditi, da bi z njegovo normalno igro lahko premagali tudi Poljake."

Da bo vrhunski športni dogodek zanimiv za čim bolj širšo publiko, bo vodstvo najboljšega slovenskega kluba znova pripravilo številne spremljevalne zabavne točke, tako da se obiskovalcem Tivolija obeta veliko zabave. Med številnimi navijači v oranžnih majicah bo tudi ekstremni kolesar Jure Robič.