Ultra je v svojem sporočilu za javnost tudi pojasnila, da s strani Petanove komisije do danes niso prejeli nikakršnega zahtevka ali zaprosila po razkritju kreditnih pogodb. Ob tem dodajajo, da je Ultra že ob prvi objavi anonimnega "dokumenta o nezavarovanih kreditih" organe upravljanja in nadzora NLB razvezala molčečnosti in jih pisno in tudi javno pozvala, da uradno objavijo in komentirajo vse kreditne pogodbe Ultre.

Po navedbah Ultre je predstavnik NLB Samo Nučič to tudi storil četrtega junija na seji komisije DZ za nadzor javnih financ. Kot v sporočilu navaja Ultra, je Nučič na omenjeni seji na vprašanje, ali gre pri podatkih v anonimnem dokumentu za falsifikat, izjavil, da gre očitno za falsifikat.

Kot je znano, so junija opozicijske SDS, SNS in SLS zahtevale parlamentarno preiskavo v zvezi z ravnanjem ministra in predsednika Zaresa Golobiča. Z njo naj bi med drugim preiskali sum, da se je izognil plačevanju davkov v Sloveniji ter sum klientelizma in koruptivnega ravnanja Golobiča za pridobitev slabo zavarovanih posojil, ki so bila Ultri odobrena s strani NLB.

Predsednik preiskovalne komisije, ki preiskuje ravnanje Golobiča, Rudolf Petan (SDS) pa je v četrtek dejal, da je njegova komisija trenutno še v fazi predhodnih pripravljalnih dejanj, ko zbirajo potrebno gradivo za svoje delo. Kot je povedal, so doslej pridobili približno polovico zahtevanega gradiva. Ob tem je dodal, da še niso prejeli gradiva NLB in podjetja Ultra.