New Jersey ni bil v tako slabem stanju vse od leta 1976, ko je takratni lastnik Mrežic prodal Juliusa "Dr J" Ervinga v Philadelphio, saj je moral zbrati denar za plačilo pristojbine moštvu New York Knicks. To je bilo v času, ko sta se združili ligi NBA in ABA. Po šestnajstem porazu so se vodilni možje New Jerseyja odločili, da odpustijo trenerja Lawrenca Franka, ki je moštvo vodil vse od sezone 2004/05. "Zavedal sem se, da zaradi porazov moja služba visi na nitki. A zmaga nikakor ni želela priti, čeprav smo bili nekajkrat zelo blizu. Igralci so trenirali zelo trdo, zato si vseh teh porazov nikakor niso zaslužili," je ob odhodu dejal Frank. Mnogi so pripomnili, da je lastnik moštva Bruce Ratner glavnega stratega odpustil iz usmiljenja. Ratner je med drugim sredi pogajanj o prodaji moštva ruskemu milijarderju Mihailu Prohorovu, ki namerava moštvo preseliti v novo dvorano v Brooklynu.

Na mesto glavnega trenerja so pri New Jerseyju postavili kar generalnega direktorja Kikija Vandewegheja, ki je sprejel težko nalogo vodenja moštva do konca sezone. Kot pomočnika si je izbral legendarnega Dela Harrisa. "Kiki je neverjetno nadarjen za delo z mladimi igralci. Iz njih je sposoben izvleči največ, kar je možno, zato smo se odločili, da težko nalogo zaupamo njemu," je dejal predsednik Mrežic Rod Thorn. Zaradi pomanjkanja izkušenj Vandewegheja je bil njegov edini pogoj ta, da se mu na klopi pridruži Harris, ki je podobno vlogo opravljal že lansko leto pri Chicagu, kjer je pomagal trenerju Vinnyju Del Negru. "Potrudili se bomo dokazati vsem, da smo sposobni zmagovati tekme in da imamo nekaj kvalitetnih igralcev, ki bodo tukaj igrali še dolgo. S tem bomo po koncu sezone poskušali privabiti kakšnega kvalitetnega igralca," je dejal Kiki Vandeweghe.

In kmalu potem ko je zasedel mesto glavnega trenerja, je na New Jersey posijal žarek upanja, za katerega so mnogi mislili, da še dolgo ne bo prišel. Mrežice so namreč na devetnajsti tekmi sezone zabeležile prvo zmago. V domači dvorani Izod Center so padli Charlotte Bobcats. "Na koncu dneva je to le ena zmaga. A pomembno je bilo, da je končno prišla. Igralcem sem dejal, naj se poveselijo, a že naslednji dan je bil na sporedu nov trening. Potrebno je začeti graditi na tej zmagi," je po uspehu dejal Vandeweghe.

Sedaj glavna naloga New Jerseyja ostaja, da do konca sezone zberejo več kot devet zmag. V nasprotnem primeru bi jim uspel nov neslavni rekord, ki ga je v sezoni 1972/73 postavila Philadelphia 76'ers.