Derbi dna razpredelnice skupine C bo za Ljubljančane hkrati priložnost za maščevanje. Marusi je namreč edino zmago doslej dosegel prav na parketu v Tivoliju in bo zato podobno kot Union Olimpija lovil priključek četrtemu mestu, ki še vodi v Top 16 in na katerem je trenutno Lottomatica z izkupičkom 3-3. Jasno je torej, da bo poraženec tega dvoboja dokončno odpadel iz kombinacij za Top 16, zmagovalec pa bo lahko sanjal še do 14. januarja. Do tedaj bo Union Olimpija gostovala pri Caji Laboral in Lottomatici, doma pa se bo merila s CSKA Moskvo.

"Tukaj ni filozofije. Če hočemo še naprej upati na uvrstitev v drugi del, moramo zmagati v Atenah. Upam, da bomo končno eno gostovanje odigrali tako, kot vsi od nas pričakujejo; torej čvrsto in agresivno v obrambi," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc, ki hkrati omenja: "Naše možnosti ne računam v številkah. Gremo iz tekme v tekmo. Edino, kar je jasno, da nas po tej tekmi čakajo še tri in da nam Lottomatica beži za dve zmagi. Glede na to, da so tudi oni v krizi in da nas doma čaka še CSKA, lahko upamo na najboljše."

Podobnega mnenja je tudi Nemanja Aleksandrov: "Gremo po zmago. Moramo se oddolžiti Marusiju za poraz v Tivoliju in seveda ne ponoviti napake iz prve tekme. Tedaj smo dobro igrali vse do zaključka, nato pa nam je zmanjkalo koncentracije in ostali smo brez dveh zelo pomembnih točk.

Jure Zdovc je na novinarski konferenci povedal, da so vsi njegovi igralci zdravi in pripravljeni na boj. Izjema je seveda Vlatko Ilievski, ki bo potreboval vsaj en mesec, da se vrne na treninge in približno dva, da se približa pričakovani formi. Novincu v zeleno-belem dresu Američanu Curtisu Millageju bo Zdovc namenil kakšno minuto več igralnega časa, solidna forma ostalih igralcev, ki so v nedeljo rutinirano premagali vodilno ekipo lige NLB Cibono, pa ga pred odhodom v Atene navdaja z optimizmom.