To je bila za Jezernike že deveta zaporedna zmaga. Kobe Bryant je zbral 26 točk, Ron Artest pa jih je dodal 15 in še pet ukradenih žog. Pau Gasol je k zmagi prispeval 14 točk. Dve noči pozneje, ko je Bryant ob pisku sirene zadel za tri točke in s tem soigralcem prinesel zmago nad Miamijem, Jezerniki niso potrebovali srečnega meta. Proti koncu tretje četrtine so naredili delni izid 15-1 in si zagotovili pomembno prednost, ki je niso več izpustili iz rok. Pri gostih je z 18 točkami in osmimi skoki izstopal Amare Stoudemire.

Sacramento Kings so doma v Kaliforniji s 102:115 izgubili proti Miami Heat, Beno Udrih pa je za gostitelje v dobrih 23 minutah in pol zbral 11 točk, tri podaje in štiri skoke. Pri gostih je s 34 točkami in desetimi podajami blestel Dwyane Wade. Michael Beasley je dodal 20 točk in pomagal Miamiju do še 11. zmage nad Sacramentom v zadnjih 12 medsebojnih obračunih. Quentin Richardson je zadel pet trojk, skupaj pa prav tako zbral 20 točk, Dorell Wright je dosegel svoj strelski rekord sezone z 19 točkami, Udonis Haslem pa jih je k zmagi prispeval 25. Prvi strelec Kraljev je bil s 30 točkami novinec Tyreke Evans.

Milwaukee Bucks so s 86:101 izgubili proti Cleveland Cavaliers, za katere je Delonte West 14 od svojih skupaj 21 točk zadel v izjemnem nizu gostov, ki jim je v prvem polčasu uspel delni izid 29-0. LeBron James je zbral 14 točk in deset skokov ter tako vpisal še četrti dvojni dvojček zapored. Nekdanji košarkar Milwaukeeja Mo Williams je k zmagi dodal 13 točk, Shaquille O'Neal pa je v 16 minutah zbral deset točk, medtem ko je Anderson Varejao zbral 12 skokov.

New York Knicks so s 106:97 premagali New Jersey Nets. Larry Hughes je 16 od svojih 25 točk dosegel v tretji četrtini, v kateri so si gostitelji nabrali prednost. Al Harrington je k tretji zmagi New Yorka v zadnjih štirih tekmah prispeval 26 točk in 14 skokov. Chris Douglas-Roberts je za goste zbral 26 točk.

Detroit Pistons so v zvezni državi Michigan z 98:94 premagali Washington Wizards. Rodney Stuckey je zbral 25 točk, Charlie Villanueva pa jih je k zmagi dodal 18. Pri gostih je 20 točk in deset skokov zbral Caron Butler, Earl Boykins pa je tokrat zbral 18 točk.