»Imela sem velike težave s poko stnico, zato na koncu ni bilo možno kaj veliko narediti. Bili sva zraven in če ne bi bilo teh mojih težav, bi bilo vse lahko še malo drugače. Že zjutraj sem za čutila, da bodo prav s pokostnico te žave. Smučina je bila le malce prehitra tudi zame,« je razložila podrobnosti po novem uspehu Vesna Fabjan.

Še bolj je žarela Petra Majdič. »Želela sem dokazati, da 13. mesto v soboto ni tisto, kar sem sposobna. Če ne bi bila najhitrejša smučina doslej v Düssel dorfu, bi bila spredaj. Ta tekma danes mi je vrnila samozavest za nadalje vanje,« je povedal Petra Majdič, ki je bila najhitrejša v vseh svojih predajah.
»Za nas je to nov lep uspeh in se ga znova skupaj veselimo. Vesel sem, če nekaj rečem, da to obvelja,« se je med pospravljanjem opreme smejalo tre nerju Ivanu Hudaču. V mislih je imel uresničitev napovedi, da bosta imeli v soboto več možnosti Vesna in Katja. »Tudi za nedeljo sem dejal, da bosta četrti. Sedaj bo še kdo več verjel, da tisto kar rečem, velja,« je dodal Hudač. Res je tudi, da je pred Düsseldorfom napovedal nastop para Višnar – Fabjan. Po tekmi so vsi dobili potrditev, da bo šprint dvojic tudi v Vancouvru lah ko ena od paradnih slovenskih dis ciplin v lovu na kolajno. mm