Razočaranje je zanj najboljše gorivo. Jubilejna 90. zmaga v svetovnem pokalu, od katerih je ena tekaška, ga je vseeno presenetila. Klemen Bauer pa se je po 41. mestu odkupil s petnajstim mestom, s čimer je izenačil uspešen uvod v sezono kolega in sobotnega "poraženca" dneva Janeza Mariča.

Oba sta bila znova med dvanajsterico najhitrejših v smučini (1. Berger, 2. Hafsas, 3. Svendsen, 4. Bjoerndalen, 7. Bauer, 12. Marič). Razlika je bila najbolj opazna na strelišču: Marič s šestimi kazenskimi, Bauer z dvema in Bjoerndalen z ničlo. "Za trenutek mi je padla koncentracija. Položaj in občutek sta bila dobra in bi se dalo tudi ničlo ustreliti. A vemo, kaj to pomeni. Je pa to zame potrditev, da bo v prihodnje morda lažje," je opisal 23-letni Klemen Bauer. In kaj je spremenil dvanajst let starejši O.E.B? "V četrtek je bil zame težek dan, imel sem nekaj težav s tekom, tudi izbor smuči ni bil pravi. Spremenil sem te stvari in računal, da bo trajalo nekaj tednov, da bom na odru. Zamenjal sem tudi puško. Vzel sem staro od žene Natalie. Na testiranjih se je že prej izkazalo, da ima boljšo puško, zato sem jo tudi uporabil," je razkrival spremembe Ole Einar Bjoernaden.

Slab dan Janeza Mariča, Petra Dokla in Vasje Rupnika pa je bil le uvod v katastrofalni nastop štafete. Le 22. mesto, več kot sedem minut za Francozi. Z 62 naboji so zadeli le 37 tarč. Začel je že ostrostrelec Peter Dokl v prvi predaji, ko je zaradi padca brezglavo hitel. Zaradi velikanskega zaostanka so imeli ostali le "trening". "Ne katastrofa, polomija," je pripomnil trener Uroš Velepec.

Soliden ekipni uspeh slovenskih biatlonk. 23. mesto Teje Gregorin, delitev 25. mesta mamice Dijane Ravnikar in pestunje Andreje Mali ter vrnitev Tadeje Brankovič-Likozar (67.) v šprintu je bilo kot nalašč za vrnitev visokoletečih želja ženske štafete. V tej zasedbi so zadnjič nastopile 16. decembra 2007. A kvartet se je od lovcev nalezel negativne energije. Dijana Ravnikar, ki je bila edina na prvih dveh tekmah z vsemi tridesetimi zadetimi tarčami zapored, je začela s statistiko 16-9 in predala kot 17. Šele deveti čas predaje Turbo Tedi, ki je bila doslej edina zraven pri vseh 13 zgodovinskih cvetličnih podelitvah šesterice, in tretji čas predaje Teje Gregorin, je štafeto vrnil na zadovoljivo deseto mesto.