Medtem ko navijači slovenske nogometne reprezentance razmišljajo o tem, kako bodo Robert Koren, Milivoje Novakovič, Samir Handanovič in kolegi uspešno igrali na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, v Rusiji še vedno iščejo vzroke za poraz v dodatnih kvalifikacijah, ki je dodobra pretresel tamkajšnjo nogometno javnost. Ruska nacionalna televizija je v eni od svojih oddaj javnost seznanila, da ruski reprezentanti pred prvo tekmo s Slovenijo v Moskvi niso živeli prav nič športno. Omenjena televizija je poročala, da so pili alkohol, kadili vodne pipe in v družbi prostitutk v gostinskem lokalu ostali do četrte ure zjutraj.

''Imeli so toliko pip, da jim jih nisem želel več dajati. Moraš biti malo nor, da noč pred tekmo kadiš pipe. Igrali so karte, nekateri so pili alkohol. Vse skupaj so vzeli preveč z levo roko,'' je dejal točaj iz omenjenega lokala.

Prvi zvezdnik ruske reprezentance Andrej Aršavin je poročanje medijev že zavrnil. ''Mar mislite, da smo tako neumni, da bi ubili svoje sanje?'' je dejal za Sport Express.

Po nekaterih informacijah naj bi bili ruski reprezentanti razposajeni tudi noč pred povratno tekmo v Mariboru in naj bi se zabavali v enem od štajerskih hotelov.