Peter Prevc, ki je na sobotni tekmi ob svojem prvencu v svetovnem pokalu osvojil točke in zasedel 22. mesto, je tokrat za las ostal brez finala na 31. mestu.

Dobro je v današnjih kvalifikacijah za uvrstitev na tekmo sicer skočil tudi Primož Pikl, ki je imel 15. dosežek, a so ga pozneje diskvalificirali zaradi neustreznega dresa.

Mežnarju pa ni le uspel najboljši dosežek v svetovnem pokalu doslej, temveč si je z današnjim 17. mestom priskakal tudi olimpijsko normo za nastop na ZOI v Vancouvru 2010. Glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan je po tekmi menil, da je bila tekma zelo težka zaradi spremenljivih vremenskih razmer. "Po mojem je bila tekma na meji regularnosti; nevarno sicer ni bilo, zato pa je bilo toliko bolj nepredvidljivo," je dejal Zupan, ki bo s fanti še do srede, ko se bodo odločali o usodi odpovedanih tekem v Harrachovu, ostal na treningu v Lillehammerju.

V ospredju je Ammann z novim rekordom skakalnice (146 metrov) že v prvi seriji napovedal boj za zmago, na koncu pa mu je uspelo osvojiti še deveto zmago na tekmah svetovnega pokala v karieri. Drugo mesto je v izjemno spremenljivi vetrovni tekmi zadržal tudi Olli, do svojih prvih stopničk v karieri pa je s tretjim mestom prišel Chedal, sicer zmagovalec današnjih kvalifikacij.

Tokrat Avstrijcu Gregorju Schlierenzauerju, zmagovalcu sobotne preizkušnje, ni uspel napad na zmago. Potem ko je v prvi seriji pristal kar pri 150,5 metra, a seveda pri tem padel, saj je doskočil z izjemne višine, je v finalu napredoval zgolj za mesto, a tudi četrti dosežek je bil dovolj, da je 'slekel' Norvežana Björna Einarja Romörna, ki je danes ostal celo brez finala, in oblekel majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Kranjec, ki je bil pred današnjo tekmo skupno deseti in mu ni bilo treba v kvalifikacije, je po tokratnem 14. mestu zdaj skupno zdrsnil na 12. mesto.

Svetovni pokal bi se moral nadaljevati naslednji konec tedna v češkem Harrachovu, a so prireditelji zaradi toplega vremena in pomanjkanja snega tekmi že odpovedali. O morebitni zamenjavi se bodo pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) odločili v sredo, 9. decembra. Sicer je naslednja postojanka na koledarju svetovnega pokala švicarski Engelberg, ki bo tekmi gostil 19. in 20. decembra, nato pa bo sledil krajši premor do novoletne turneje.