Nemški organizatorji so danes v Düsseldorfu pripravili prvo letošnje tekmovanje v ekipnem sprintu. Slovenske barve sta branili Majdičeva in Fabjanova, ki sta izmenično odtekli po tri kroge dolžine 800 metrov. Na izredno lahki progi, skupna višinska razlika znaša vsega osem metrov, sta slavili Italijanki Genuinova in Follisova pred Švedinjama Ingemarsdotterjevo in Falkovo ter Norvežankama Brun-Liejevo in Fallovo.

Tik za zmagovalnim odrom pa sta se uvrstili Slovenki. Uspešno sta nastopili že v polfinalu in se suvereno uvrstili v finalne boje. Pri 11 stopinjah Celzija sta se ob brežini reke Ren tudi v finalu dobro znašli, veliko časa pretekli v ospredju, pretežni del proge vodili, v finišu pa je Vesna Fabjan po včerajšnjem tretjem mestu med posameznicami iztržila četrto mesto.

Glavni trener Ivan Hudač je bil z uvrstitvijo razumljivo zadovoljen: "Cilj za današnjo tekmo je bila uvrstitev med četrtim in šestim mestom. To sta Petra in Vesna izpolnili. Bile so tudi možnosti za stopničke, a je bila konkurenca premočna. Obe sta tekli fenomenalno. Petra je imela v kvalifikacijah med vsemi najboljši čas. Pred zadnjo ravnino se je Vesna pojavila na četrtem mestu, nisem videl, kaj se je zgodilo. Nato sledi kratka razdalja ter hitra proga, tako da ni bilo možnosti prebiti se na stopničke."

"Včerajšnja tekma ni bila to, česar sem bila sposobna, tako sem šla danes z željo to dokazat. Bila je nenormalno hitra proga, to je bil najhitrejši sprint v zgodovini Düsseldorfa. Tista punca, ki je bila najbolj spočita in najbolj nasprintana, je imela možnosti. To se je tudi videlo na rezultatih. V ospredju so bile mlade tekmovalke, tiste izkušenejše, ki nastopamo tudi na distanci, pa ne. Danes sem bolj pomirjena, saj sem tekla vrhunsko. Dosegla sem tudi najboljše čase v polfinalu. To mi daje samozavest pred nadaljnjimi tekmami in potrditev, če bi bilo vse normalno, bi bila spredaj," je po tekmi dejala Petra Majdič.

V moški konkurenci je novo zmago k sobotni posamični dodal Rus Nikolaj Petuhov, ki je zmagal skupaj z Aleksejem Morilovom, druga sta bila Norvežana Eirik Brandsdal in Anders Gloeersen, medtem ko sta tretje mesto osvojila Šveda Robin Bryntesson in Bjoern Lind.

Naslednja tekma bo prihodnji teden v švicarskem Davosu, kjer bosta preizkušnji na distanci in v sprintu, potem pa bo karavana svetovnega pokala gostovala na Rogli, ki pa še čaka snežno odejo.