Protestniki so se med drugim zbrali na ulicah Londona, Dublina, Belfasta in Glasgowa in se odločno zavzeli proti podnebnim spremembah in uničujočimi posledicami le-teh. Protestniki so svetovne voditelje, ki se bodo zbrali na Danskem, pozvali, naj pri omejitvi izpustov toplogrednih plinov "ukrepajo sedaj". V upanju, da naj bi v Koebenhavnu dosegli zavezujoč dogovor, so protestniki dansko prestolnico preimenovali v Hopenhagen.

Proteste v Londonu, ki se jih je udeležilo okoli 20.000 ljudi, je pripravila skupina poimenovana Zaustavimo podnebno zmedo (Stop Climate Chaos), v kateri so združene nevladne organizacije, med drugim tudi znana Oxfam in Greenpaece.

Podnebna konferenca Združenih narodov v Koebenhavnu se bo začela v ponedeljek in bo trajala do 18. decembra. Med drugim se bo konference zadnji dan udeležil ameriški predsednik Barack Obama. Iz Indije pa so danes po poročanju ameriške tiskovne agencije AP sporočili, da se bo konference udeležil tudi indijski premier Manmohan Singh. New Delhi je tako zaustavil ugibanja o ravni indijskih predstavnikov na konferenci.