Tadeja Brankovič Likozar je bila 67., med biatlonci pa je bil Peter Dokl 73., Vasja Rupnik 76., Janez Marič pa na 84. mestu.

Petintridesetletni Bjoerndalen, najboljši biatlonec v zgodovini in petkratni olimpijski zmagovalec, je že na drugi preizkušnji nove sezone dosegel 90. zmago v karieri na najvišji ravni; 89 jih je nanizal v biatlonu, eno pa v smučarskem teku. Drugi je bil njegov rojak Emil Hegle Svendsen (+25 sekund), zmagovalec uvodne tekme zime, tretji pa Američan Tim Burke (+37,2). Svendsen je tudi obdržal vodstvo v seštevku pokala, sledi pa Burke po drugih zaporednih zmagovalnih stopničkah.

"Z uvrstitvijo sem zadovoljen, s samim nastopom pa ne preveč. Posebej z drugim streljanjem, kjer sem dvakrat zgrešil, ker nisem bil povsem pri stvari. Lahko pa bi strelišče zapustil tudi z ničlo in dosegel še nekaj več. Zadovoljen sem z uvodom sezone, ko sem videl, da je mogoče dobro tekmovati. To je dobra popotnica za naprej," je nastop opisal Bauer.

"Z nastopom Bauerja smo zadovoljni. 15. mesto je na začetku sezone tisto, kar smo pričakovali. Če bi ustrelil še nekoliko boljše, bi bil med najboljšimi osmimi. Tekel je dobro, tudi v leže je streljal dobro, stoje pa je napravil dve napaki. Marič je bil tekaško izredno hiter. Po dveh zgrešenih strelih leže pa ni imel več prave tekmovalnosti. Na progi je bil še vedno hiter, vendar je stoje ustrelil štiri mimo. Rupnik je imel pri ležečem položaju nekoliko vetra. Streli so bili sicer dobri, vendar ni pravilno korigiral merilne naprave. Tek je bil tudi na ustrezni ravni. Dokl je imel nekoliko slabo štartno številko 133. Čisto na koncu je sam tekel, na progi ni bilo praktično nikogar več. Mogoče je nekoliko 'zaspal', vendar je naredil zanj soliden rezultat. Jutri bomo poskusili v štafeti popraviti predvsem streljanje, tekaško mislim, da smo na nivoju," je nastope svojih varovancev ocenil trener Uroš Velepec.

Bergerjeva je ugnala vso konkurenco in prišla do pete zmage na športni poti v tem tekmovanju. Drugo mesto je osvojila Rusinja Olga Medvedceva (nekdaj Pileva), ki se vrača po dveletnem dopinškem suspenzu, in je za norveško tekmico zaostala za 6,8 sekunde, tretja pa je bila Finka Kaisa Makarainen (+10,0). Švedinja Helena Jonsson, zmagovalka uvodne preizkušnje to sezono, je bila četrta in je za desetinko sekunde zaostala za stopničkami, a je kljub temu zadržala vodstvo v svetovnem pokalu.

Gregorinova je na drugem strelskem postanku zgrešila dve tarči, z dobrim tekaških delom pa je bila najboljša v slovenski ženski vrsti. "Tek je bil dober, glede na to, da sem veliko časa zapravila na stoječem položaju, kjer sem tudi dva strela zgrešila. Streljanje ni bilo optimalno. Upam, da bo naslednjič boljše. Stoječi položaj me vseeno nekoliko obremenjuje, saj je to že druga podobna tekma. Sploh ne vem, kaj je narobe. Malo strahu je vseeno, vendar se bom jutri poskusila zbrati in tudi stoje končno pokazati tisto, kar delam na treningih," je povedala Gregorinova. Malijeva in Ravnikarjeva sta prav tako osvojili točke, Tadeja Brankovič Likozar pa je v svojem prvem nastopu v svetovnem pokalu po premoru zaradi materinstva s tremi zgrešenimi streli ostala brez točk.

Trener slovenske ženske ekipe Tomaš Kos je zadovoljno ugotovil: "Nastopili smo zelo izenačeno, imamo tri tekmovalke med prvo trideseterico. Škoda le, da je Teja zgrešila dva strela. En njen strel je bil zelo blizu zadetka, drugi ji je nekoliko bolj ušel. Leže je nastopila odlično. Načeloma pa ocenjujem današnji nastop kot zelo dober. Mislim, da je to zelo dobro izhodišče za jutrišnji nastop štafet."