Drugo mesto je osvojila Rusinja Olga Medvedceva (nekdaj Pileva), ki se vrača po dveletnem dopinškem suspenzu, in je za norveško tekmico zaostala za 6,8 sekunde, tretja pa je bila Finka Kaisa Makarainen (+ 10,0). Švedinja Helena Jonsson, zmagovalka uvodne preizkušnje to sezono, je bila četrta in je za desetinko sekunde zaostala za stopničkami, a je kljub temu zadržala vodstvo v svetovnem pokalu.

Izmed slovenskih tekmovalk se je najbolje odrezala Teja Gregorin (0,2), ki je z dobrim tekaških delom zasedla 23. mesto. "Tek je bil dober, glede na to, da sem veliko časa zapravila na stoječem položaju, kjer sem zgrešila dva strela. Streljanje ni bilo optimalno. S tekaškim delom pa sem zadovoljna. Gremo naprej, upam, da bo naslednjič boljše. Stoječi položaj me vseeno nekoliko obremenjuje, saj je to že druga tekma. Sploh ne vem, kaj je narobe. Malo strahu je vseeno, vendar se bom jutri poskusila zbrati in tudi stoje končno pokazati tisto, kar delam na treningih," je po tekmi povedala Gregorinova.

Med dobitnice točk sta se uvrstili tudi Andreja Mali (1,0) in Dijana Ravnikar (0,0), ki sta si razdelili 25. mesto. V letošnji sezoni je prvič nastopila Tadeja Brankovič - Likozar (1,2), ki pa je s tremi zgrešenimi streli ostala brez točk svetovnega pokala na 67. mestu.

Glavni trener Tomaš Kos je bil po tekmi zadovoljen: "Nastopili smo zelo izenačeno, imamo tri med prvo trideseterico. Škoda, da je Teja zgrešila dva strela. En njen strel je bil zelo blizu zadetka, drugi ji je nekoliko bolj ušel. Leže je nastopila odlično. Načeloma pa ocenjujem današnji nastop kot zelo dober. Gremo naprej. Mislim, da je to zelo dobro izhodišče za jutrišnji nastop štafet."

Ob 14.30 bodo nastopili še biatlonci, ki se bodo pomerili na 10-kilometrski preizkušnji. Janez Marič bo imel številko 29, Klemen Bauer 46, Vasja Rupnik 83 in Peter Dokl 133.