Varovanci Jureta Zdovca so se sicer hrabro borili in nekajkrat spravili na noge gledalce v nabito polni veliki dvorani pod Rožnikom, a za drugo zmago v najelitnejšem evropskem tekmovanju to ni bilo dovolj. Nekaj nasmehov bo na obraze igralcev in strokovnega vodstva morda pričarala novica, da je z Zmaji do konca sezone pogodbo podpisal organizator igre Curtis Millage.

Trener Uniona Olimpije Jure Zdovc je že na ponedeljkovi novinarski konferenci napovedal, da utegne v Ljubljano zaradi vnovične poškodbe Vlada Ilievskega prispeti nov igralec. Njegove besede so se hitro uresničile, saj je pred tekmo v slovensko prestolnico prispel ameriški branilec Curtis Millage. 28-letni temnopolti košarkar je v lanski sezoni igral v dresu ruskega moštva Enisej Krasnojarsk, kjer je dosegal po 10,8 točke, 2,7 skoka in 2,2 asistence na obračun.

Posebno pozornost je pred in med tekmo za klopjo za rezervne igralce gostiteljev zbujala v rumene majice odeta manjša skupinica navijačev Maccabija, ki svoje ljubljence spremljajo tudi na tekmah v gosteh, kar je že nekaj let le pobožna želja košarkarjev Olimpije. Na parketu so se gostitelji gostom dobro postavili po robu, v obrambi igrali agresivno in pokazali, da je prvi polčas tekme proti Partizanu v Beogradu v njihovih glavah že preteklost.

Druga četrtina je minila v znamenju španskega sodnika Danija Hierrezuela. Po prekršku Walsha nad Andersonom se je Zdovcu »snelo«, za kar si je prislužil tehnično napako. To španskemu delivcu pravice ni bilo dovolj, saj je praktično v istem trenutku trenerju Olimpije dosodil novo in ga izključil, tako da je vodenje moštva prevzel pomočnik Zoran Martič. Usul se je plaz žvižgov tivolske publike, Hierrezuelo, ki je sumljivo sodil Sloveniji tudi na tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu na Poljskem proti Grčiji, pa je nadaljeval svoj šov. Sprva je zopet nekoliko preostro dosodil nešportno osebno napako Kikowskemu, nato pa ob manjšem protestu Bečiroviču novo tehnično napako. Gostje so po zaslugi številnih prostih metov tako na odmor odšli s prednostjo osmih točk (44:36).

V drugem delu so Ljubljančani močno pritisnili, dvakrat celo povedli za točko (50:49, 59:58), a za tako želeno zmago na koncu vseeno zaostali za velikih 17 točk.