Odgovor je prišel zelo hitro in to kar proti podprvaku države, ki je nedavno osvojila zlato kolajno na evropskem prvenstvu. Asseco Resovia Rzeszow je morda veljal celo za najtežjega nasprotnika v skupini F in prav nihče ne bi Blejcem zameril poraza, a ob vrnitvi s Poljske v domovino včeraj zvečer so vendarle čutili nekaj grenkega priokusa, da so imeli zmago v prvem krogu povsem na dosegu roke. Zdi se, da je ACH zmanjkalo le malo predrznosti in samozaupanja, s čimer bi lahko prevagali jeziček na tehtnici v lastno korist, saj so bili praktično vsi odbojkarski elementi na njegovi strani. "Naleteli smo na ekipo, ki je bila zelo nezanesljiva, lahko rečem celo, da je igrala slabo. Plačali smo davek neizkušenosti in celo domači trener Travica se nam je na koncu tekme zahvalil za pomoč," so dovolj zgovorne besede srbskega iglalca v vrstah ACH Volleyja Veljka Petkovića.

"Imeli smo vzpone in padce, toda glavni problem je bil v tem, da nekateri igralci enostavno niso odigrali konstantno. Za nas je ta tekma dobra lekcija za prihodnost. Nekateri igralci so resnično igrali odlično. Pohvalil bi Pajenka in Flajsa, saj sta držala raven igre celotno tekmo, Petković se je trudil in odigral po svojih močeh, nekateri pa tokrat niso igrali na konstantni ravni. Konstantna igra namreč prinaša zmage," je svoj pogled predstavil trener ACH Volleyja Glenn Hoag, ki tako kot vsi v klubu ohranja povsem umirjeno glavo.

Pravijo, da priložnost zamujena ne vrne se nobena, a slovenski predstavnik v ligi prvakov bo do konca skupinskega dela tekmovanja lahko brez problema še nadoknadil izgubljeno z gostovanja na Poljskem. Odlična možnost bo prišla že kmalu, ko bodo v peklu "T-Volleyja" gostovali odbojkarji iz turške prestolnice. "Nimamo časa za objokovanje, potrebno je dvigniti glave in se najbolje pripraviti na naslednjo tekmo z Istanbulom v Tivoliju," sporoča blejski korektor Alen Šket, ki je s soigralci na prvi tekmi spoznal, da jim znanja za uspešno nastopanje v najmočnejši konkurenci ne manjka, v spodbudo pa jim je nedvomno tudi novica, da se ljubljanski hram športa v dneh do tekme že lepo polni.