V njegovi deseti sezoni svetovnega pokala je to dvajseta uvrstitev med petnajsterico, zmaga na istem prizorišču izpred sedmih sezon pa vrhunec. Nasledil ga je Norvežan Emil Hegle Svendsen.

Ivek je hkrati pokazal mladim Klemenu Bauerju (41. mesto), Vasji Rupniku (98.), Petru Doklu (102.) in sparing partnerju Jaku Faku (48.), kaj pomenijo izkušnje za prave tekme. 34-letni Blejec je v skandinavskem mrazu predvsem zaradi premrlih rok zgrešil tri tarče. "Marič je vse tri zgrešil za milimeter na rob tarče," je videl trener Uroš Velepec in za vsakega od ostale trojice našel napake. Optimizem vendarle vzbuja odličen tek vseh, ki je daleč nad povprečjem lanske sezone. Marič je z odličnim finišem dosegel sedmi čas. "Telo me res uboga. S klanci se ne ubadam, ko želim hitreje, mi tudi gre. Zagotovo je vpliv bivanja v višinski hiši Tadeja Valjavca in njegovih izkušenj za nas zelo pozitiven," je bil navdušen Marič. Bauer (13. čas teka) je bil le 20 sekund počasnejši.

Upe mladega Ihanca je verjetno pokopal duh Ole Einarja Bjoerndalna. Lahko bi bilo tudi obratno. Srečala sta se v smučini, vsak v svojem krogu. A ker je najboljši biatlonec vseh časov tekel prepočasi, ga je mladinec prehitel. Ceno, ker sta se očitno preveč gnala do strelišča in bila z mislijo v smučini, sta plačala oba s petimi minutami pribitka. Na koncu sta bila narazen vsega 1,2 sekunde.

"Verjetno je imel Bauer glavo drugje kot na streljanju. A vseeno. Vedeli smo, da so tekaško dobri. Tudi Rupnik je imel 30. čas teka. Z ničlo bodo spredaj in v biatlonu le to šteje. Komaj čakam sobotno tekmo na 10 kilometrov. Izboljšati moramo le zbranost," načrtuje Velepec.