"Pot je minila brez problemov in vse je potekalo gladko. Nad hotelom in dvorano nimamo nobenih pripomb, osebje poljskega kluba je zelo prijazno, tako da je vse na zares visoki ravni," je iz "kraja zločina" sporočil izvršni direktor ACH Volleyja Gregor Humerca, ki je del šestčlanskega spremljevalnega osebja ob dvanajsterici igralcev slovenskega državnega prvaka. V domovini sta ostala Jan Pokeršnik in Matevž Kamnik, ki imata težave z boleznijo.

"Za naš klub in igralce je to izredno pomembno tekmovanje. Zadovoljen sem, ker smo v zadnjih dveh tednih dvignili raven igre, čaka pa nas težak štart, saj bo nasprotnik odlična poljska ekipa. Vsekakor se bomo, kot stalno ponavljam, borili točko po točko, osredotočati pa se moramo predvsem na našo igro in ne na rezultat," je na novinarski konferenci, ki se je odvila kar v tamkajšnji mestni hiši ob prisotnosti mestnih veljakov, nekaj malega spregovoril glavni trener slovenskega prvaka Glenn Hoag.

"V Rzeszowu sem igral nekajkrat že lansko sezono in kljub temu, da imaje nekaj novih igralcev, je njihova osnova ostala enaka. Zelo so močni na poziciji zunanjih napadalcev in če se jim poruši sprejem, se hitro znajdejo v težavah. Vem, da so odigrali letos nekaj slabih tekem in so zato trenutno na sredini lestvice domačega prvenstva. Čaka nas 'prava' tekma v njihovi dvorani pred 'norimi' navijači," pravi izkušeni Kanadčan Daniel Lewis, ki se je pred slabim mesecem dni kot zadnji pridružil blejskemu klubu in je opozoril na praktično vse prednosti in slabosti poljskega kluba.

Že podatek, da Asseco Resovia prihaja iz države aktualnih evropskih prvakov, je dovolj zgovoren o kakovosti nasprotnika, a je res, da ima v svojih vrstah samo enega člana zmagovite selekcije Poljske - Krzysztofa Ignaczka (na SP leta 2002 je bil izbran za najboljšega libera prvenstva). Glavni trener, nekdanji srbski reprezentant, Ljubomir Travica, ima na spisku še kar nekaj zanimivih igralcev. Eden teh je nedvomno finski reprezentant Mikko Oivanen, ki je bil najboljši strelec EP leta 2007. Omeniti velja tudi Brazilca Rafaela Redwitza, ki je na Poljsko prišel potem, ko je bil s Parisom Volleyjem trikratni francoski prvak, ne smemo pa niti mimo Aleha Akhrema, ki je še lani z grškim Iraklisom igral v finalu lige prvakov.

"Zadnjih nekaj tednov je bilo zelo težkih za nas, saj smo se borili s poškodbami in boleznimi nekaterih glavnih igralcev. Naša klop je dolga, zato moramo ostati pozitivni, čeprav nekateri od naših igralcev, denimo srednja blokerja Bartosz Gawryszewski in Ardo Kreek, še vedno ne moreta igrati, nekateri drugi, kot Mikko Oivanen, Lukasz Perlowski in Marcin Wika, pa prihajajo nazaj in še ne bodo v najboljši formi," je dejal Ljubomir Travica, ki je s svojo ekipo trenutno na petem mestu poljskega državnega prvenstva, a z le dvema točkama zaostanka za prvim Delecto Bydgoszczem. Če je verjeti njegovim besedam, potem je skrbno preučil igro današnjega nasprotnika: "ACH Volley poznam dovolj dobro. To je ekipa, ki nima slabih točk in prav to je največja nevarnost za vsakega nasprotnika. Naš cilj je, da poizkušamo agresivno napasti nasprotnika s servisom, da bi jim porušili dober sprejem in da bi imeli naši blokerji in obrambni igralci več možnosti." Srbski trener pa zagotovo računa tudi na bučno podporo zvestih navijačev, ki v dvorani za 4300 duš znajo pripraviti peklensko vzdušje.