Vnuk v dolgih letih uspešne kariere ni nastopal le za ljubljansko Olimpijo, kjer je začel in končal hokejsko pot, temveč še za nekaj drugih klubov v Sloveniji in tujini, seveda pa je velikokrat igral tudi za reprezentanco. Izbor njegovih igralskih postaj predstavljajo tudi dresi, ki jih bo v sodelovanju z Rdečo žogo ponudil na dražbi. Navijači se bodo tako lahko potegovali za dres slovenske reprezentance s SP na Poljskem 2004, jugoslovanske iz leta 1991, ko je bilo SP v Ljubljani, dres Olimpije iz letošnje sezone, Jesenic iz sezone 2006/07, Celja (1993/94), Alfe (2005/06), Beljaka (2004/05) in Feldkircha (1997/98).

"Pravzaprav sem presenečen, da sem imel te drese še doma. Že med kariero sem jih veliko razdelil in podaril. Veliko mi pomenijo, a prepričan sem, da bodo nekomu zdaj pomenili še več. Imel sem jih v omari. Se bom pač fotografiral z novimi prejemniki in imel spravljene te fotografije. S tem bodo dresi dobili še dodatno vrednost," je ob napovedi dražbe dejal Vnuk. Dobrodelna dražba bo potekala na spletni strani www.24ever.si, začela se je danes, končala pa se bo 21. januarja prihodnje leto. Izklicna cena za vsakega od osmih dresov bo 150 evrov. V akciji je tudi dres slovenske reprezentance iz sezone 1996/97, ki pa ga je že kupilo podjetje Intersport in bo namenjen za nagrado enemu od udeležencev dražbe.

Kot sta na novinarski konferenci pojasnila Vnuk in predstavnica organizacije Rdeča žoga Slađana Mihajlović, bo izkupiček dražbe namenjen projektom te ustanove, ki s finančno pomočjo in investiranjem v pomoč skrbi za socialno ogrožene družine in prispeva k aktivnemu vključevanju posameznikov v socialno okolje. Vnuk je poudaril, da bo prodaja njegovih dresov pomagala predvsem športnim invalidom in mladim nadarjenim športnikom iz socialno ogroženih družin.

Poleg akcije z dresi je Vnuk danes razkril še nekaj podrobnosti o poslovilni tekmi. Določena sta že prizorišče (dvorana Tivoli) in datum (28. avgust 2010), tekmec pa bo najverjetneje Olimpija. Vnuk je pojasnil, da je že navezal stike s številnimi nekdanjimi soigralci, tako da ne bo imel težav pri sestavi svojega moštva zvezd. Podobno kot dražba dresov pa bo imela tudi njegova poslovilna tekma verjetno dobrodelno noto. "Želimo si poln Tivoli, rad bi se zahvalil bivšim soigralcem, bivšim zvezdam Tivolija in drugih dvoran, v katerih sem nastopal, tako da pripravljam kar močno mednarodno tekmo," je še dejal Vnuk.