Slednji je padel na nedeljski tekmi na mestu, kjer ni bilo kamer, tako da padec ni izgledal tako grozovito. So bile pa precej hujše posledice, saj si je na levi nogi zlomil golenico in piščal ter bil v bolnišnici v Banffu tudi že operiran. Olimpijska sezona je za letošnjega svetovnega smukaškega prvaka iz Val d'Isera že končana, pa čeprav bo čustveno izjemno težko spremljati največji športni dogodek iz domačega naslonjača.

Sobotni padec T. J. Lanninga je bil grozljiv, prve informacije iz bolnišnice v Banffu pa so obetavnejše. Potem ko so bile prve amaterske diagnoze po padcu, da si je nesrečni Lanning potrgal vse kolenske vezi, je prišlo iz bolnišnice v Banffu sporočilo, da si je izpahnil levo koleno, zraven pa so odkrili, da ima počeno vratno vretence. Ker le to ni bilo premaknjeno, ni bila nujna takojšnja operacija. Letos je Lanning že grdo padel na kitzbühlskem smuku ter končal sezono, po kateri je prvič nastopil v Lake Louisi.

O varnosti alpskih smučarjev, ki se po nekaterih raziskavah ukvarjajo z najnevarnejšim športom na svetu, je bilo nekaj govora tudi na forumu alpinumu v Söldnu. Tam je predsednik Mednarodne smučarske organizacije (FIS) Gian Franco Kasper povedal, da si FIS prizadeva, da bi bili materiali manj brutalni, a da so za kaj takšnega potrebna leta truda.

Seznam poškodovanih alpskih smučarjih je zajeten tudi v slovenski reprezentanci, ki močno pogreša zdravega Bernarda Vajdiča, Matejo Robnik, Ilko Štuhec...