Hčerka italijanskega premiera, Marina Berlusconi, ki vodi podjetje Mondadori in je na las podobna očetu tudi ko gre za poslovne sposobnosti, je za prilogo prestižnega francoskega dnevnika L'Equipe izjavila, da si preprosto ne morejo več privoščiti visokih stroškov, ki jih prinaša vodenje tako slavnega kluba, kot je Milan.

"Razmere v nogometu so danes postale nore in nemoralne," je v daljšem pogovoru za omenjeni športni časopis dejala Marina Berlusconi. Astronomski stroški kluba Milan so po njenem mnenju ušli vsakemu nadzoru, plače nekaterih vrhunskih nogometašev pa so nemoralne. "V primeru, da se ne bomo vrnili k zdravi pameti in se odpovedali številnim norostim, bo nogometni svet dobesedno eksplodiral," je trenutne razmere še komentirala Berlusconijeva najljubša hčerka.

Kot je sicer pojasnila, sama ni bila nikoli pristojna za strateške odločitve kluba, ki je v stoodstotni lasti finančne družbe Fininvest, ta pa kontrolira celotno premoženje družine Berlusconi. Kljub temu, da je mogočni italijanski holding leto 2008 zaključil z 242 milijoni evrov dobička in lahko pokrije skoraj celotno izgubo nogometnega kluba postaja nogomet očitno za Berlusconijeve predraga igračka.

Da so v klubu rdeče-črnih začeli varčevati, pove tudi podatek, da bo januarja klub skoraj zanesljivo zapustil sredinski igralec Gennaro Gattuso, ki se je v petek močno sprl s svojim šefom Adrianom Gallianijem.

V italijanski športni javnosti so se medtem že pojavila ugibanja, kdo si bo lahko privoščil nakup slovitega kluba, ki je v svoji nogometni zgodovini osvojil praktično vse prestižne trofeje na planetu.

Omenja se neka ameriško-izraelska multinacionalka, ki deluje na področju telekomunikacij, kraljevska družina iz Abu Dabija, italijanski nepremičninski mogotec Paolo Ligresti, pa seveda libijski voditelj Moamer Gadafi preko banke Lybian Foreign Bank, ki je od nekdaj velik navijač klubov prve italijanske nogometne lige.