Prav v vseh sedmih nizih je imel pobudo, vendar v odločilnih trenutkih prednosti ni znal zadržati, v odločilnem nizu je celo zapravil vodstvo 8:3 in dve zaključni žogi. Poraz je še toliko bolj boleč, ker se mu je po težkem začetku odprl žreb, tako da tudi finale ni bil nemogoč. S porazom na zadnjem letošnjem turnirju je najbrž zapravil vse možnosti, da bi naslednje leto nastopil na zaključnem turnirju 12 najboljših evropskih igralcev.

"Razočaran sem kot že dolgo ne. Igral sem dobro, z igro sem lahko zadovoljen, a kaj ko ne znam izkoristiti svoje priložnosti. Namesto, da bi zmagal gladko, sem izgubil. Najhuje je, da ne vem, zakaj se mi to dogaja, očitno sem rojen poraženec. Ko igram dobro, ko čutim nasprotnika, to ne znam izkoristiti. Zapravil sem dve zaključni žogi za TOP 12, lahko se samo tolčem po glavi," je dejal edini slovenski predstavnik v Varšavi, ki je tudi zapravil možnost, da izenači svoj najboljši dosežek na pro tour turnirjih. Doslej je trikrat igral v četrtfinalu, in sicer na odprtih prvenstvih Egipta, Katarja in Hrvaške: "Na turnirjih igram že deset let, a mi ne uspe storiti koraka naprej. Ne vem, zakaj?"

Tokič je pred osmino finala turnirja, na katerega je bil uvrščen neposredno, premagal Kitajca Fang Boja in Španca Carlosa Machada. Razočaran je bil tudi v igri dvojic, saj se skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem nista uvrstila med najboljših 16.