V finalu je nastopil tudi Primož Pikl (246,4 točke), ki je s 17. mesta po prvi seriji zdrsnil na končno 22. Brez finala in nastopa med najboljšo trideseterico je s precej smole za las ostal Mitja Mežnar, ki je bil 31.

A poleg Mežnarja se danes med dobitnike točk v spremenljivih vetrovnih razmerah niso prebili niti legendarni finski skakalec Janne Ahonen, ki se letos vrača v svetovni pokal in je bil na treningih med najboljšimi, tokrat pa je zasedel 34. mesto, niti Švicar Andreas Küttel (46. mesto), brez točk je ostal tudi domačin Harri Olli (50.).

Že v kvalifikacijah je od četverice Slovencev obstal Jernej Damjan, ki se je po pogovoru s selektorjem Matjažem Zupanom odločil, da se po treh tednih bivanja na severu vrne domov na krajši počitek, nato pa bo nastopal na tekmah celinskega pokala in tako z ekipo ne bo odpotoval na naslednji dve tekmi sezone, ki bosta prihodnji konec tedna v Lillehammerju. Namesto Damjana bo priložnost za nastop med elito na Norveškem dobil mladi Kranjčan Peter Prevc.

V ospredju je Romören slavil prepričljivo zmago na skakalnici Ruka, še svojo osmo na tekmah svetovnega pokala. "Po lanski sezoni smo se odločili za nekaj drastičnih sprememb, zato sem bil pred začetkom olimpijske sezone zelo živčen, saj nisem vedel, ali bodo te obrodile sadove. K sreči je bil strah odveč, saj se je izkazalo da so bile spremembe v procesu treninga odlična poteza," je takoj po zmagi povedal Norvežan, sicer tudi svetovni rekorder (239 m). Na drugo mesto se je presenetljivo zavihtel komaj 18-letni Bodmer, tretji pa je bil avstrijski veteran Loitzl.

Selektor reprezentance Zupan po tekmi ni bil nezadovoljen, a je priznal, da nekaj grenkega priokusa ostaja. Kljub temu pa je prepričan, da se bodo fantje izkazali že na naslednjih tekmah.

"Škoda je, da je Robi edini neposrečeni skok ta konec tedna naredil prav v finalu, kar je gotovo tudi posledica velike želje. Sicer smo ostali brez uvrstitve med deset, ki smo ji bili blizu in smo si jo tako želeli, ampak zdaj se moramo osredotočiti naprej. Škoda je tudi Mitje, ki je s svojim skoki zelo blizu, a mu je meter zmanjkal do točk. Vendar me prav nič ne skrbi, fantje imajo 'naloženo' dovolj treninga, tako da se bo slej ko prej to pokazalo tudi na tekmah. Sezona je še zelo dolga," meni Zupan.

Ekipa bo v nedeljo odpotovala domov, na naslednjih dveh tekmah sezone v Lillehammerju pa bodo nastopili Kranjec, Pikl, Mežnar in Prevc. "Lahko smo veseli, da bomo tekme sploh imeli, saj je vreme za ta čas izjemno toplo. Menim, da bodo večje težave nato po Lillehammerju, ko sta tekmi na sporedu v češkem Harrachovu (12. in 13. december)," je še ocenil Zupan.