Pred Prepovedanimi smermi se bosta v dvorani kinoteke odvrtela še dva kratkometražca, in sicer Kondomi za papeža, za katerega je scenarij napisal Roman Kuhar po zamisli Philippa Valloisa in Braneta Mozetiča, ter Vstaja lezbosov: Prvovrstni.Drugi, ki so ga zrežirale Petra Hrovatin, Mojca Koželj in Vesna Vravnik.

Drugi dan festivala bo med drugim mogoče videti dokumentarni film Na delu, ki preko pogovorov, performansov in queerovske elektronske glasbe raziskuje in sprevrača teme spola ter spolne identitete. Filmu bo sledil pogovor z režiserkama Karin Michalski in Sabino Baumann. Pogovor z režiserjem bo sledil tudi projekciji filma Dobri Američan nemškega režiserja Jochena Hicka in projekciji popularnega švedskega filma o posvojitvah Patrik 1,5 režiserke Elle Lemhagen.

Večina ostalih filmov se dotika družbenih sprememb, nemirov in seksualne revolucije okoli leta 1970, z zametki v šestdesetih letih, kot sta recimo japonski Manji, pa tudi kanadski Mama je pri frizerju, ter z nasledki v slovenskem filmu, zlasti v Maškaradi in Ubij me nežno. Tu sta tudi obe Viscontijevi klasiki iz istega časa, Somrak bogov in Smrt v Benetkah, ter najnovejši film dueta Ducastel in Martineau, ki v Rojenih leta 68 naslika portret zadnjih štiridesetih let. Pogovor ob filmu Maškarada bo hkrati iztočnica za razmišljanje o pojavih homoseksualnosti v slovenskem filmu, od Čapa, Duletiča, Hladnika pa vse do danes, so zapisali organizatorji.

V Ljubljani bodo projekcije filmov v Slovenski kinoteki. Projekcije nekaterih filmov bodo tudi letos potekale v celjskem kinu Mali Union in v koprskem Mladinskem kulturnem centru.